(ВИДЕО) УЛИЦА И ДОМ ОМЛАДИНЕ У АЗАЊИ ДОБИЛИ ИМЕ ПО БОРЦИМА СА КОШАРА

У Азањи је на иницијативу Савета месне заједнице и уз подршку Општине Смедеревска Паланка су једна улица и Дом омладине добила име по борцима са Кошара.

Свечаности су присуствовали борци са Кошара, породица Миловановић из Азање чији је син преминуо од последица борби на Кошарама, Школа националне одбране Војне академије, Војска Србије представници СУБНОР-а. Госте су дочекали председник СО Смедеревска Паланка Никола Вучен и председник Савета МЗ Азања Родољуб Станимировић.

У посети породици преминулог борца са карауле Кошаре, Дејана Миловановића, су били његови ратни саборци. Они див-јунаци који су бранили нашу Отаџбину те кобне 1999. године: Томислав Рачић, познатији као Водник Пламен, Иван Дражић, Жељко Миљковић, Димитрије Жупић, Микица Арсенијевић, Миленко Марић и Југослав Зорић. Они су посетили и гроб свог ратног друга и упалили му свећу.

Свечаност је почела код споменика Ђуши Вулићевићу где су након полагања венаца борци са Кошара симболично открили таблу са називом  „Борци са Кошара“.  Присутне госте су поздравили и представници ОО СУБНОРА-а Миодраг Лазић и Зоран Ђурђевић, док се у име Савета МЗ Азања обратио Родољуб Станимировић.

У другом делу програма испред Дома омладине у центру села,  Дејан Миловановић отац азањца преминулог од последица борби на Кошарама, открио је таблу са натписом „Дом палих бораца са Кошара“

Потом је у просторијама Дома омладине приређен програм ученика ОШ „Радомир Лазић“ а присутнима су се обратили и пуковник Др Мирослав Талијан, начелник Школе националне одбране, пуковник Жељко Зиројевић, потпредседник Републичког одбора СУБНОР-а Србије, Иван Дражић, борац и ветеран са Kошара,  Родољуб Станимировић, председник Савета МЗ Азања и Никола Вучен, председник СО Смедеревска Паланка.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-ulica-i-dom-omladine-u-azanji-dobili-ime-po-borcima-sa-kosara/