(ВИДЕО) УСПЕШНО ОДРЖАНА ЈОШ ЈЕДНА АКЦИЈА ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА

Шеснаестог дана акције бесплатних превентивних прегледа, поново је забележен изузетно висок одзив и велико интересовање грађана – прегледе је обавило 19.545 грађана, саопштило је Министарство здравља.

Грађани су у недељу, од 8 до 16 часова, у више од 215 здравствених установа били у прилици да, без здравствене картице и без заказивања, обаве офталмолошки и неуролошки преглед, као и мамографски и кардиолошки преглед.

Министарство здравља и овога пута је захвалило свим здравственим радницима на уложеном труду и посвећености, а грађанима на подршци и стрпљењу.

Велико интересовање грађана за ову акцију Министарства здравља у оквиру које је до сада прегледано близу 350.000 грађана, најбоља је потврда унапређења јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља, наведено је у саопштењу.

Акција је успешно спроведена и у паланачким здравственим установама што нам је потврдио и др Никола Ристић, директор ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-uspesno-odrzana-jos-jedna-akcija-preventivnih-pregleda/