(ВИДЕО) УЗ ЈЕДНОСТАВНА УПУТСТВА ДО БРЖЕГ УПИСА У КАТАСТАР

На новом сајту Републичког геодетског завода грађани могу да пронађу детаљна и једноставна упутства како да своју непокретност упишу у катастар.

На новом сајту upisnepokretnosti.rs објашњени су кораци које треба предузети да би се непокретност уписала у катастар као и која је документација за то потребна.

„Некада је добро када неко ван институције издвоји на једном месту оно што је битно а ми смо ту подршку добили од Наледа и Фонда за добру управу Велике Британије“, рекла је гостујући у Јутарњем програму Маја Радовић из Републичког геодетског завода.

Грађани сада на једноставан начин могу да сазнају који су то кораци за упис непокретности и да их нико не доводи у забуну да постоје неки тајни кораци.

„Упис јесте бржи и једноставнији за купце непокретности од 1. јула 2018 године када је закон усвојен јер имају подршку јавног бележника у прикупљању и провери документације. Уколико сте раније купили стан морате сами да прикупите документа да сте власник и ту је потребно да имате цео правни след“, објаснила је Радовићева за РТС.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-uz-jednostavna-uputstva-do-brzeg-upisa-u-katastar/