(ВИДЕО) ВАТРОГАСЦИ ОДРЖАЛИ ПОКАЗНУ ВЕЖБУ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Јавна показна ватрогасна вежба одржана је у Основној школи “Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци, у понедељак 22. априла. Деца и запослени су показали организованост, а ватрогасци своју обученост и спремност да реагују у ванредним ситуацијама.

Kомандир Ватрогасно спасилачке  јединице у Паланци Ивица Рашић је објаснио како је текла Јавно показна вежба у  школи Олга.

– Приказали смо вежбу са претпоставком да је пожар настао у котларници која се налази у приземљу објекта. Пожар је настао услед искре која се појавила приликом рада котла и која је довела до паљења у просторији.  Покушано је почетно гашење ручним  апаратима од стране запослених, али без успеха. Врата су остала отворена и продукти сагоревања су се ширили ходницима приземља и спрата школе, радник је потом алармом огласио евакуацију ученика и запослених и позвао Ватрогасно спасилачку јединицу. По пријему дојаве пожара, ватрогасци долазе на лице места и добијају информације да је пожар у котларници, да је извршена евакуација ученика на безбедно место, али да је један ученик остао унутра као и да је искључен довод електричне енергије. Ватрогасци су потом на носилима изнели ученика који је остао у просторији ошамућен димом и у у садејству са екипом Хитне помоћи ученик је збринут. У вежби су учествовали и припадници локалне полицијске станице који су се такође показали дорасли оваквом задатку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-vatrogasci-odrzali-pokaznu-vezbu-u-os-olga-milosevic/