(ВИДЕО) ЗАВРШЕН ПРОТЕСТ РАДНИКА ГОШЕ ФШВ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

На протест који је почео око 10 часова дошло је око 180 радника Гоше, а подршку су им дали и радници београдског ИМТ-а.

Протест је трајао, као је и најављено, три сата.
Председник Штрајкачког одбора Гоше Милан Вујчић рекао је новинарима на протесту да је захтев радника те фабрике да им Влада помогне да остваре своја права јер је помагала и другим приватним фирмама, као што су Фиат, Горење и Агрокор.
Он је навео да данас извршитељи у Гоши плене имовину по тужби радника који су судски тражили исплату заосталих зарада.
Радници, који су у последња три месеца примили само 100 динара, по његовим речима, од државе траже да ступи у контакт са власником те фабрике и да се нађе решење за њихове проблеме.

На питање који су следећи кораци уколико данашњи протест не да очекиване резултате, Вујчић је рекао да ће радници поново доћи у Београд.

Председница АСНС Ранка Савић каже да је држава требало да реагује много раније, пре пет и по, шест година када је дошло до прекида плаћања пореза и доприноса у фабрици шинских возила „Гоша“.

Додала је да постоји решење у вези са исплатом заосталих зарада, наводећи да је једна од њих продаја вагона који се налазе у Србији.

Савић је рекла и да радници морају да се обрате држави јер немају коме и додала да држава има обавезу према њима.

Запослени у Гоши су у генералном штрајку од 28. марта ове године због неисплаћених зарада од 2014. године, неповезаног радног стажа и неоверених здравствених књижица.
Гоша запошљава 358 људи и била је у власништву словачке фирме ЖОС која је продала кипарској компанији Лиснарт за 4,2 милиона евра.

Извор Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-zavrsen-protest-radnika-gose-fsv-ispred-zgrade-vlade-srbije/