(ВИДЕО) ЗБОГ СНЕГА ОТЕЖАНО ОДВИЈАЊЕ САОБРАЋАЈА У ЦЕЛОЈ ЗЕМЉИ

Због снежних падавина и jаког ветра возаче очекуjе успорен и отежан саобраћаj на готово целоj путноj мрежи у Србиjи, а повремено jачи удари ветра додатно ствараjу проблеме возачима због смањене видљивости и мањих снежних наноса коjи додатно успораваjу саобраћаj.

Oвакве верменске прилике отежаваjу рад путара коjи непрекидно интервенишу и користе сва располижива средства како би одржали проходним поjедине путне правце посебно оне коjи воде преко превоjа где су удари ветра наjjачи, саопштио jе AMСС.

 

ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да су због лоших временских услова, ниских температура, поледице, слабе видљивости, јаког ветра и снежних наноса, могући застоји и обуставе саобраћаја на деоницама државних путева I и II реда.

На целој територији Републике Србије на снази је четврти степен приправности и сва расположива механизација је на терену 24 часа а екипе путара чине све да се саобраћај на свим путним правцима одвија нормално.

Видљивост је на појединим местима веома слаба, удари ветра јаки, а додатни проблем праве шлепери, као и несавесни возачи који су на пут кренули без зимске опреме.

Наглашавамо да су  честе промене временских прилика и појаве саобраћајних незгода узрок слања учесталих саопштења, а све у циљу благовременог и тачног информисања јавности.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да користе  зимску опрему и ланце, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

У Смедеревској Паланци екипе Пожаревац пута и Нискоградње су током читаве ноћи чистиле снег са коловоза, а сада када су падавине престале биће донекле олакшано чишћење.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-zbog-snega-otezano-odvijanje-saobracaja-u-celoj-zemlji/