(ВИДЕО) „ЖИВОТ ЈЕ СВЕ ШТО ТЕ СНАЂЕ“ ПРЕМИЈЕРА ОМЛАДИНСКЕ СЦЕНЕ ПАЛАНАЧКОГ ПОЗОРИШТА

Пред препуном салом паланачког позоришта изведена је представа „Живот је све што те снађе“ према тексту Мирјане Ојданић а у режији Јордане Аврамовић. Овације и буран аплауз по завршетку представе, потврдиле су одличан наступ Омладинске сцене Градског позоришта из Паланке.

Не треба бити пасионирани посетилац позоришта да би се закључило како је Јордана Аврамовић, режирајући „српску салонску комедију за децу и претке“ досегнула професионални ниво театарске уметности. Прецизно, али неусиљено, Јордана гради сложене односе међу бројним протагонистима, који надмашују реплике, и са лакоћом уделовљује такозване вишеслојне ситуације у којима се радња одвија паралелно, на различитим деловима позорнице. Редитељски, ово је не само њена најзрелија представа, него, сасвим сигурно, и једно од најбољих остварења омладинске сцене, укључујујући и поставке настале у сарадњи са Драмским студијом Паланачке гимназије.

Владимир Ђурђевић

Радња у овој комедији се одиграва у једној од оних београдских авлија у којима се заједнички живи као у дневној соби. Врата и прозори од разних станова и собичака су неједнаки. Неки прозори приземља су толико ниско да може да се укорачи извана. Види се да је свако адаптирао, додавао и одузимао онако како му је падало на непостојећу памет. Сви урабанистички закони избегнути су и заобиђени на свим нивоима. У дворишту има и љуљашка, пумпа за воду, цвеће по саксијама, а у једном старом лонцу животари усамљен сунцокрет. Лето је. Врућинчина..

Вања – Софија Вуковић
Лазар Црни – Радоје Ђурђевић
Дренка – Анђелина Трајиловић
Веселин Црни – Стефан Лазаревић
Добрила – Теодора Стевановић
Дача Крпа – Јован Стојановић
Јула Караконџула – Ана Јовановић
Чудомир, Сони – Димитрије Крстић
Даша Џезерка – Даница Бајчић
Цајац, интелектуалац – Вук Милановић

Текст: Мирјана Ојданић
Режија: Јордана Аврамовић
Инспицијент: Теодора Стевановић
Сценографија: Јордана Аврамовић, Љубо Мирчевски, Павле Јозић
Костим: Биљана Петровић
Декор: Предраг Јокић
Аутор музике: Срђан Тодоровић
Плакат: Павле Јозић
Реквизита: Хелена Миладиновић
Дизајн звука,тон: Владица Танасијевић
Светло: Предраг Јокић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-zivot-je-sve-sto-te-snadje-premijera-omladinske-scene-palanackog-pozorista/