ВИКЕНД НА ПЛУС 20 СТЕПЕНИ

Метеоролози Републичког хидрометеоролошког завода за наредних неколико дана најављују топлије време у већем делу земље и интензивно топљење снега у пределима до 1.500 метара надморске висине. На југозападу ће дувати јачи ветар, а у кошавском подручју и на планинама удари ће бити олујне јачине. Најнижа температура у већини места у суботуће бити од четири до осам степени целзијуса, а у кошавском подручју до 10. У најтоплијем делу дана од 12 до чак 17 степени, изузев у Неготинској Крајини, где ће температуре бити од минус један до седам степени.

У недељу ће бити умерено до потпуно облачно, ветровито и топлије, уз даље интензивно топљење снега. Киша и локални пљускови биће местимично на северу, западу и југозападу. У кошавском подручју и на планинама биће олујних удара, а крајем дана ветар ће бити у слабљењу. Најнижа температура ће бити од један, у Неготинској Крајини, до 12 степени целзијуса, на југу Банта, а највиша, у већини места, од 14 до 20 степени, а у Неготинској Крајини око девет.

Идућа седмица почиње са облацима и кишом, а на високим планинама ће падати снег. Дуваће слаб ветар, а температуре ће бити од један до највише 12 степени. У уторак следи облачно време, местимично са кишом, а на планинама ће наставити да пада снег. Температуре ће бити од један до 10 степени целзијуса.

До 10. фебруара, метеоролози предвиђају да ће се наставити облачно време, повремено са кишом, а на планинама са снегом, уз постепени, мањи пад температуре.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vikend-na-plus-20-stepeni/