ВИКЕНД У ПАЛАНЦИ СА ПАХУЉАМА

Овог викенда биће мало хладније и углавном облачно време, са повременом слабом кишом и суснежицом, а на планинама и са снегом. Пахуља ће бити и у нижим пределима западне Србије, уз формирање мањег снежног покривача.

И у Паланци у суботу хладније, повремено са слабом кишом и суснежицом. Снежни покривач у Паланци је износио око 3 центиментра, међутим температура је сада у плусу и снег се полако топи. Температура измерена у Паланци у 10 часова је износила 1 степен.

Само ће на северу Војводине бити претежно суво. Минималне температуре од два испод нуле на северу Војводине до четири степена у Неготину, а максимална од два степена у Ужицу, Бајиној Башти и Ваљеву до шест степени на истоку земље. Почетком следеће недеље углавном суво или са мало суснежице и снега, а од среде благи пораст температуре.

У недељу још мало хладније са суснежицом и снегом уз формирање мањег снежног покривача – кажу у „Метеосу“. – Само на крајњем југу и југоистоку Србије биће мало топлије са кишом у нижим пределима. У понедељак хладно уз престанак падавина и делимично разведравање. У уторак и среду ујутру слаб мраз и постепени пораст дневне температуре уз топљење снега. Само је у уторак понегде могућа појава краткотрајне суснежице или кише. У другој половини идуће седмице следи отопљење.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vikend-u-palanci-sa-pahuljama/