ВИШЕ ОД 6000 ОРГАНСКИХ ПРОИЗВОЂАЧА У СРБИЈИ

Домаће тржиште органске хране још је у фази настајања, али је важно нагласити да се производња интензивно развија и тренутно постоји око 6.000 пољопривредних произвођача који се баве органском производњом у Србији, изјавила је данас генерална секретарка Сербиа Органица на панелу „Органска исхрана – здравље или мит“ у Београду.

Она је истакла да се органском исхраном смањује унос токсичних хемикалија у организам, избегавају генетски модификовани организми, смањује се количина адитива и боја и повећава количина витамина, минерала и антиоксиданата.

Биљке и животиње у органској производњи узгајају се природним процесима, тако да се у органском млеку и млечним производима налази 50 посто више нутритивно пожељних омега 3 масних киселина.

Истраживања показују да коришћење органских млечних производа утиче на смањење појаве екцема, астме и других болести код деце млађе од две године, објашњава професорка Пољопривредног факултета у Београду Снежана Ољача и препоручила мајкама да органско млеко укључе у исхрану свог детета.

Циљеви органске пољопривреде је одржавање хармоније у природи, чување и побољшање квалитета и здравља земљишта, воде и биљака, речено је на данашњем панелу.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vise-od-6000-organskih-proizvodjaca-u-srbiji/

1 comment

    • Nikola on 26/05/2019 at 10:44

    Laž o prednostima „organske“ hrane

Komentari su onemogućeni.