ВИШЕ ОД ГОДИНУ ДАНА ЧЕКАЊА НА ОСЛОБОЂЕЊЕ ОД ТВ ТАКСЕ

Готово половина власника викендица, кућа на селу или објеката у којима не троше струју и не користе телевизор, или је реч о социјално угроженим породицама, ни после годину и осам месеци од увођења ТВ таксе нису успели да се ослободе њеног плаћања. Радио-телевизији Србије стигло је више од 100.000 захтева власника за ослобађање од плаћања ТВ таксе, а закључних са јуном ове године обрађено је 58.757. 

Више од 50.000 молби послато је, потврђују у РТС, током фебруара, марта и априла 2016. године, те многи чекају на решавање дуже од годину дана. У јавном сервису жале се да им посао највише компликује непотпуна документација – у чак 60 одсто пријава, а до сада су допуну „папира“ тражили од 25.000 власника.

– Упркос свим проблемима са којима смо се суочавали током 2016. године у реализацији овог обимног и сложеног посла, надлежна служба РТС успела је да обради 58.757 предмета који обухватају више од 107.105 мерача потрошње електричне енергије за које је тражено ослобађање – кажу у јавном медијском сервису. – Позитивно је решено, односно ослобођено 29.002 мерила и за њих издато решење, као и додатних 33.600 мерила за која се не издаје решење, али се решава по основу поднетог захтева. У последњој групи су, на пример, објекти са више мерила по стамбеној јединици.

Према подацима РТС, за одбијање је припремљен 27.621 предмет, а већ је уручено 8.300. Служба задужена за ТВ таксу послала је 25.000 дописа за допуну документације, од чега су добили тражене „папире“ од 10.000 власника бројила. Они који не одговоре у року од две недеље биће свакако одбијени и пре даљег разматрања.

Накнада за ТВ таксу износи 150 динара месечно. Сви који су ослобођени плаћања или ће тек да буду имају право на повраћај до сада уплаћених средстава од датума подношења захтева. Из РТС поручују да ниједна странка неће бити оштећена због кашњења у обради документације

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vise-od-godinu-dana-cekanja-na-oslobodjenje-od-tv-takse/

1 comment

    • Љиљана on 11/08/2017 at 13:23

    Сви који имају трећу тарифу, могли су залагањем наше испоставе то аутоматски да реше, а не да се млатимо и затрпавамо дописима, већ затрпане службе.

Komentari su onemogućeni.