ВИШЕ ОД ПЕТ МИЛИОНА ЕВРА ЗА ЈАВНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У оквиру подршке Европске уније (ЕУ) унапређењу инфаструктуре у два региона- Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије, у току је позив за подношење предлога пројеката локалне инфраструктуре за које је ЕУ опредлила 5,2 милиона евра. Позив је отворен до 29. јуна 2018. године, а право учешћа имају 99 локалних самоуправа[1] укључених у реализацију програма ЕУ ПРО који се финансира из ИПА програма за 2016. годину, а спроводи га Kанцеларија Уједињених нација за пројктне услуге (УНОПС) у партнерству са Владом Србије, првенствено са Министарством за европске интеграције. Локалне самоуправе могу да конкуришу са пројектима који доприносе бољем животу становништа, као што су обнова и изградња образовних, здравствених и установа социјалне заштите, као и пројектима усмереним на побољшање услова живота припадника и припадница угрожених група, посебно ромске заједнице, кроз унапређење постојеће социјалне и комуналне инфраструктуре. Пројекти такође могу да се односе на унапређење заштите животне средине, односно управљање чврстим отпадом, пречишћавање отпадних вода, или унапређење енергетске ефикасности.

Вредност појединачних пројеката ће се кретати у распону од 50.000 евра до 150.000 евра, а локалне самоуправе могу да конкурише само са једним предлогом пројекта који може бити финансиран. Предуслов за конкурисање је постојање грађевинске дозволе.

Сваки предлог пројекта ће морати да садржи објашњење како ће се кроз реализацију допринети унапређењу и поштовању
принципа доброг управљања (одговорности, ефикасности, транспарентности, учешћаграђана и недискриминације)
у датој локалној самоуправи.
Kако би приближио услове конкурса и начин пријаве ЕУ ПРО ће у периоду од 8. до 18. маја 2018. године одржати
информативне сесије за све заинтересоване локалне самоуправе у Шапцу (одржана8. маја),
Ужицу (одржана 9. маја), Kрагујевцу, Kраљеву, Смедереву, Зајечару, Лесковцу и Нишу.
Више информација о позиву као и документација за пријављивање доступне су на ЕУ ПРО_јавни позиви.

СМЕДЕРЕВО
уторак, 15. мај 2018. у 11 часова
Регионални центар за професионални развој запослених у образовању (Горанска бб, 2. спрат)
* Сесија се одржава за учеснице и учеснике из градова и општина: Голубац, Kучево, Мало Црниће, Петровац на Млави, Пожаревац, Велико Градиште, Жабари, Жагубица, Смедерево, Смедеревска Паланка и Велика Плана

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vise-od-pet-miliona-evra-za-javnu-infrastrukturu/