ВЛАШКОДОЛЦУ СТИГЛА ИЗВРШНА ПРЕСУДА ЗА ДУГ ОД 70.000 ДИНАРА ЗА ИЗНОШЕЊЕ СМЕЋА

Житељи села Влашки До, које припада Смедеревској Паланци, шокирани су решењима судских извршитеља којима се стављају обуставе на примања због дуга за смеће Један од њих добио је решење којим му се због дуга за смеће од 70.000 динара у периоду од 2012. до 2017. ставља обустава од 4.000 динара на пољопривредну пензију, која износи свега 9.000 динара. А у домаћинству је једини са било каквим примањима, јер син и снаха нису запослени.

Да апсурд буде већи, за обавезу плаћања изношења смећа никада нису сазнали, ниједна уплатница никада им није стигла, као ни канта за ђубре.

Kажу да су буквално у чуду шта их је снашло и да не могу да верују какав је то јавашлук.

Свих 60 уплатница стигло им је тек сада, заједно са решењима судских извршитеља, уз објашњење да су већ два пута покушали да их обавесте. То што им је ођедном стигла обавеза плаћања за пет година кажу им да виде са поштом, пошто су они “изгубили уплатнице”.

Иако не живе у центру села и до њих нема асфалтираног пута, до сада су им сви рачуни за телефон и струју, као и пензије, уредно стизали, па им ово објашњење није јасно.

Kада су га од надлежних затражили, добили су одговор да је општина још 2010. године донела одлуку да и становници села плаћају изношење смећа и да није битно то што немају канте и што им нико не износи смеће и да морају да плате.

Цела вест на сајту Б92

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vlaskodolcu-stigla-izvrsna-presuda-za-dug-od-70-000-dinara-za-iznosenje-smeca/

8 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Стоп on 13/01/2018 at 23:58

  Зна ли неко ко стоји иза извршитеља? Треба добро претрести рад извршитеља. Свашта се ту може наћи, само ако има воље (политичке). Покушали доставу опомене, па нису успели. Причам ти причу! Стоп бахатости извршитеља. А и тај ПВВ нам оставља град до гуше штрокав. Треба их отерати и посао уређења града да ради наше предузеће, Пијаце, зеленило и чистоћа!

  • Sss on 13/01/2018 at 21:41

  To je jedan od mnogih pogubnih aranzmana tkzv. Kene, zauvek bivšeg, za ovu opštinu! Glup bio narod pa birao njega i ona dva „crvendaća“ i na taj način nas doveli dovde!

  • Vidak on 13/01/2018 at 21:19

  Strasno udarac na ljude sa malim primanjima I Koji sigurno nemaju nikakav uticaj u opstini!

  • Lale on 13/01/2018 at 18:30

  Gospodo ne branim ove naprdnjake ali ugovor sa ovim olosima sto iznose smece potpisao je Kenjavi. A jel se secate da im je cak i Djurica frizura pisao pismo da nece da im plati iznosenje smeca jer sa njim nisu sklopili ugovor.Setite se pa onda kritikujte ali Kenjavog on ne da nas je upropastio ( mislim na opstinu Palanka ) nego nas je vratio u 19 vek.Kod nas Srba je odlika da imamo kratko pamcenje mada ni sa pamet ponekad ne stojimo dobro.

   • Дон Кихот од Паланке on 13/01/2018 at 21:08

   Добро подсећање за кога не треба гласати:
   1. За ДС због минулог рада (упропашћавања општине) а
   2. за СНС јер се баве свим и свачим али никако како да се обезбеди више радних места.
   А ни остали нису нешто јер се тренутно баве како да смене Куру да би узјахао Мурта. Највиши интелектуални домет им је како да уговоре накнаду за рад од Мурте јер Курта има своју екипу и неће да дели са аутсајдерима.
   Изгледа да је најбоље за време избора гледати телевизију јер одборничка понуда је веома мршава пошто угледни и поштени људи неће да се кандидују.

  • Милан on 13/01/2018 at 15:07

  Овде је ситуација једноставнија него што се чини:
  1. ПВВ нема дозволу за постављање контејнера, посуда за скупљање смећа групе становника на јавним површинама нигде на територији општине Смедеревска Паланка (проверено у општини пре два месеца). Другим речима наводили су грађане да одлажу смеће на дивљим депонијама које су они организовали чиме су прекршили неколико закона међу којима и кривични (навођење грађана на кривично дело). Формално они покушавају да наплате то што су грађане пртеварним поступцима наводили да одлажу смеће на дивљим депонијама које су они правили. На суду само треба тражити употребну дозволу за локацију на којој је контејнер. Такође комуналној инспекцији треба пријавити дивље депоније по граду и селима на местима где су контејнери. Да им видите лица када им као правном лицу буду изречене казне. У овом случају општина треба и мора да интервенише у наведеном случају.
  2. ПВВ ради према повереном јавном овлашћењу у делу пружања комуналних услуга што значи да мора да се понаша као јавно предузеће у делу делатности из уговора са Општином Смедеревска Паланка.
  3. ПВВ нема употребну дозволу за постављање контејнера за смеће јер то мора да буде ограђена површина и да буде легализовано. То што је склопљен уговор о изношењу смећа не значи да то предузећа не треба да поштује закон о изградњи и одговарајуће еколошке законе. Чак је законско санкционисање пооштрено за таква предузећа.
  3. Грађанин треба да се жали због застарелости дуга што није тешко и даје се у наставку један модел жалбе на приложеном линку .
  4. Проверено ПВВ прекрштава грађане па је за њих ПЕТРОВИЋ исто што и ПЕТРОВИЦ односно додељују обавезе неког лица другом лицу што је покушај кривичног дела преваре.
  Пример жалбе може да се нађе на линку https://goo.gl/iCMpj4 (ПРИГОВОР против закључка о извршењу на основу веродостојне исправе )
  Слободно унесите измене специфичне за ваш случај.
  Напомена:
  Препоручујем да грађани поднесу пријаве комуналној инспекцији општине против ПВВ због дивљих депонија на местима где су им контејнери пошто немају употребну дозволу за постављање истих.
  Такође предлажем грађанима да поднесу јавном тужиоцу кривичну пријаву због покушаја изнуде и фалсификовања података јер су у евиденцији ПВВ сви без ИЋ већ са ИЦ, Другим речима подаци из рачуна се не поклапају са подацима у личној карти корисника.
  Такође је основ за упис у евиденцију корисника услуга ПВВ је или решење када је обавеза изношења смећа формирана или уговор са ПВВом а ПВВ нема ни једно.
  Ако на суду питају где сте бацали смеће неки грађани изјављују да колима исто возе у Велику Плану и тамо га одлажу у контејнере. Нека докажу да није тако.
  Погледајте и Одлуку о комуналном уређењу општине Смедеревска Паланка на линку https://goo.gl/ggtSto

  • Марко Марковић on 13/01/2018 at 13:45

  Врло напрдно!

  Ови бистроуми, су започели свеобухватну и дубинску реформу јавног сектора – уведено је уписивање. Браво за то како су се само сетили!!!

  ЈууууууууХууууу … !!!
  https://www.facebook.com/atamanzaglibljanski/videos/478537372524683/

  • M on 13/01/2018 at 13:13

  Pozdravlja vas napredna vlast s Vučićem na čelu.

Komentari su onemogućeni.