ВОЗИЛА СТАРИЈА ОД 15 ГОДИНА НЕЋЕ ИМАТИ ДВА ТЕХНИЧКА ГОДИШЊЕ

Влада Србије усвојила је у четвртак предлог измене закона којим се укида обавеза да грађани који имају возила старија од 15 година обављају технички преглед на сваких шест месеци, наводи се у саопштењу Владе.

„Укидањем ове обавезе, Влада Србије изашла је у сусрет великом броју власника који поседују старија возила. Такође, овим законским решењем укида се тзв. нулти технички преглед за новопроизведена возила“, објашњава се у саопштењу и додаје да су изменама закона пооштрене казне за прекорачење брзине ван насељеног места.

Влада је на седници усвојила измене Закона о озакоњењу објеката, а како се наводи у саопштењу, оне ће обезбедити ефикасније вођење поступака озакоњења и унапредити евиденцију нелегалних објеката.

Данас су усвојене и измене Закона о ваздушном саобраћају, а новине се тичу области планирања и изградње аеродрома, заштите животне средине, а унето је ново поглавље о транспорту опасне робе, које је у складу са стандардима Међународне организације цивилног ваздухопловства.

„Чланови Владе усвојили су на седници Закључак којим се налаже министарствима и посебним организацијама да доследно спроводе политику Владе, која се односи на укидање обавезе употребе печата за привредна друштва, предузетнике и друга правна лица“, закључује се у саопштењу Владе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vozila-starija-od-15-godina-nece-imati-dva-tehnicka-godisnje/