ВУЧИЋ: ОД УТОРКА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД 18 ЧАСОВА, ОД 27. АПРИЛА СЕ ОТВАРАЈУ СВЕ РАДЊЕ

„Не могу да кажем да ли вирус слаби или не, не разумем се у то. Важно је да слушамо струку. Добио сам резултате и дела тестова после 15 часова“, каже председник Вучић објашњавајући да се поједини делови Србије умирују, да је Београд све бољи.

Али, додаје да и даље постоје проблеми у околини Ниша.Kако председник наводи, ићи ће се на ублажавање мера, а прва мера је скраћење полицијског часа који од уторка почиње од 18 часова.

“Остављамо сат времена дуже за продавнице И апотеке, да могу да раде. Важан сат дајемо више за рад, не угрожавајући оно што смо урадили”, каже председник.

За пензионере биће обезбеђен период од 18 до 01 час после поноћи – уторак, петак и недеља, највише пола сата.

“Пензионери ће од 18 до 01 имати могућност да изаберу својих пола сата за шетњу. Циљ нам је да избегнемо да свих 1,5 до 1,7 милиона пензионера буде у исто време на улицама”, објаснио је Вучић додајући да ће остати досадашње правило за одлазак у продавницу за пензионере.

Наредних недеља, пензионерима ће можда бити омогућено сваки дан да излазе у том периоду.

Kако је објаснио, од уторка ће бити отворене занатске радње, обућари, кројачи, аутомеханичари, продавнице техничке робе, грађевинског материјала…

Друге радње биће отворене од 27. априла ако имају мање од 300 квадрата. Ту се ради о фризерским салонима и салонима лепоте, теретанама, али ће за њих морати да буде обезбеђена посебна заштита. За хотеле, бање, тржне центре, међуградски саобраћај, ресторане и кафиће планирано је отварање између 3. и 10. маја.

Наравно, услов за све ово јесте да се ситуација са коронавирусом стабилизује и да се грађани придржавају прописаних мера које ће ускоро бити ублажене.

Вучић је позвао све грађевинаре да од уторка крену пуном паром на посао у нискоградњи и високоградњи. „Да почну да раде, имамо много пројеката, свуда ћемо имати радове“, рекао је он.

Према речима председника, пацјенти који долазе на лечење су блажи случајеви, што није био случај на почетку епидемије.

„Велики број лекара и медицинског особља је преузео велики терет на себе, имате и оне који су избегавали“; каже председник и додаје да је војска ухватила три особе запослене у једном старачком дому које су покушале да побегну.

Kако председник каже да многе земље намештају своје резултате у броју мртвих и заражених, објашњавајући да су то углавном туристичке дестинације. Са друге стране у нашој држави као жртва коронавируса сматра се свако ко је умро док је био позитиван на коронавирус, јер је сам вриус убрзао тај процес уколико је у питању старија особа или особа са хроничним болестима.

– Оно што сам видео по данашњим резултатима је да се Војводина и север Србије умирује, Београд је све бољи, добар део Западне и централне Србије такође је све бољи, једино где имамо проблем је околина Ниша. Алексинац, Дољевац, Топлички округ, Дољевци и Алексинац се показао као проблематичан, Лесковац је бољи него што је био, такође Смедерево и Смедеравска Паланка су мали проблем. Свуда где смо имали велики прилив људи из иностранства је био проблем, рекао је председник Србије Александар Вучић гостујући у емисији „Време короне“ на ТВ Пинк.

Фото скриншот ТВ ПИНК

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vucic-od-utorka-policijski-cas-od-18-casova-od-27-aprila-se-otvaraju-sve-radnje/