ВУЧИЋ ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ И ПРЕУЗЕО ДУЖНОСТ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

Александар Вучић положио је заклетву у Скупштини Србије и преузео дужност председника Србије. 

Заклетву је положио на Уставу Србије и Мирослављевом јеванђељу:

„Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохији као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности“.

Вучић је за председника изабран у првом кругу избора 2. априла са освојених око 56 одсто гласова, односно подршком више од два милиона бирача.

Вучића и сада већ бившег председника Србије Томислава Николића дочекала је председница парламента Маја Гојковић. 

Свечаном полагању заклетве присуствовали су биши председници Србије, председник Републике Српске Милорад Додик, чланови Владе Србије, представници дипломатског кора, верских заједница, и јавног и кутлурног живота Србије…

Након полагања заклетве Вучић се обратио посланицима и гостима и порузчио да ће му мир и стабилност бити срж политичког деловања. 

Обраћању није присуствовао део опозиционих посланика, а неки нису ни дошли на седницу.

Вучић je, на почетку је обраћања у скупштини, а након полагања заклетве, рекао да не може да нађе речи и објасни и наду и страх које га обузимају, јер преузима дужност председника Србије . 

„Зам да су ми за то да будем председник потребна дела, а да ће коначни суд бити изуречене кад будем напуштао ову дужност, али желим да захвалим свим претходним председницима, посебно Томиславу Николићу, јер је имао храбрости да подржи једино исправне али тешке мере владе“, рекао је Вучић.

Немам висе шта да дохватим на том небу, приметио је, објашњавајући да је све у политици остварио и био, али и поручио да нам у даљој будућности заједништво мора бити најважније, те да нема резултатаг б ез међусобног поштовања.

Штитићу мир, стабилност и будућност Србије, радићу и борићу се за вашу децу као за своју, поручио је Александар Вучић грађанима окупљеним испред националног парламента пре полагања заклетве. 

„Не гледајте уназад, већ унапред, у земљу своје деце, а не у земљу својих дедова“, рекао је Вучић који је на председничким изборима 2. априла однео убедљиву победу од око 56 одсто гласова.

„Поносан сам на све резултате које смо заједно постигли, на сваки километар пута, на стотине мостова које смо изградили, на хиљаде радних места које смо отворили. И још много посла је пред нама, што морамо заједно да урадимо“, рекао је Вучић.

Вучић је грађанима поручио да не гледају уназад, већ унапред, у земљу своје деце, а не у земљу својих дедова.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vucic-polozio-zakletvu-i-preuzeo-duznost-predsednika-srbije/