ВУЧИЋ СУТРА У СМЕДЕРЕВУ НА СВЕЧАНОСТИ У ХБИС-у

У смедеревској железари ХБИС сутра почиње изградња нове Агломерације.Свечана церемонија полагања камена темељца за нову линију Агломерације у смедеревској железари биће одржана у присуству државног врха.“Сутра идем у Железару у Смедереву, хвала нашој кинеској браћи, да пренесу поздраве председнику Сију мом пријатељу и другу и да кажем да га очекујем крајем ове или почетком следеће године. Идем у октобру на крунисање новог јапанског цара. Имаћемо ускоро нове сусрете са европским првацима. Економски ће бити нових вести, имаћемо да најавимо нове фабрике у питању су дани, можда две недеље.”, изјавио је вечерас председник Вучић.

Вредност нове инвестиције компаније “ХБИС Групе Србија” износи 80 милиона долара, и то је једна од највећих сума које су до сада издвојене у даље унапређење пословања концерна.Kако се наводи у саопштењу ХБИС-а, ова инвестиција представља најзначајнији пројекат и еколошко постројење које ће, наводи се, донети значајна побољшања у погледу ефикасности, продуктивности и утицаја на животну средину.“ХБИС Група Србија” је 2016. године купила Железару Смедерево за 46 милиона евра и од тада је овај гигант кренуо путем стабилизације пословања.

Смедеревска челичана је тренутно прва на листи предузећа извозника из Србије, а према очекивањима ту позицију ће сигурно задржати и у наредном периоду.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vucic-sutra-u-smederevu/