ВУЧИЋ: ЗАБРАНА КРЕТАЊА СУБОТОМ ОД 13 ДО ПОНЕДЕЉКА У 5 ЧАСОВА, ШЕТЊА ЉУБИМАЦА ОД 23 ДО 01…

Полицијски час ће бити од суботе од 12 часова до понедељка до 5 ујутру – истакао председник у обраћању после састанка са кризним штабом.

Кључна мера од вечерас је да више од двоје људи не може да се окупи на једном месту. Трећа мера, која је олакшавајућа и важи од суботе увече од 23 до у 1 час ујутро наредног дана биће омогућено шетање кућних љубимаца, навео је Вучић.

Када је реч о првој мери, Вучић је њено доношење образложио чињеницом да је управо током викенда највише људи било на улицама, парковима, шеталиштима…

Вучић је додао да је данас 81 пацијент на респиратору, дакле 81 пацијент је у тешком стању.

„Жаришта су Београд, Ћуприја Чачак и Ваљево. Некако нам се чини да се Ниш, после много тепшких случајева и целе приче о Лугану, успео да се стабилизује. Додатна опрема и лекари упућени у Ћуприју и Чачак“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је разговарао са председником Руске Федерације Владимиром Путином и да је договорено да сутра стигне авион „иљупшин“ са осам лекара и опремом, а кансије ће стићи још опреме.

„Имао сам и изузетно добар разговор са Макроном који је поручио народу Србије да има подршку Француске. Разговарали смо о набављању сировине за лек хлорокин који бисмо правили у Галенци. Макрон обећао да ће у наредних 48 сати учинити све да нам се та сировина обезбеди“, рекао је Вучић.

Упозорио је да су наредне две недеље кључне с обзиром на велики прилив људи из иностранства од пре две недеље када је у Србију ушло 400.000 људи.

Нажалост, како је рекао, за очекивати је и повећање броја смртних случајева услед Ковида 19, упозорио је Вучић.

„Ово није предвиђање, ово је нешто што је логично очекивати, имајући у виду број људи који се налазе на респираторима“, рекао је Вучић након седница два кризна штаба.

Вучић је на конференцији за новинаре захвалио грађанима на дисциплини и одговорности, јер знају да се нико овде не бори за власт, већ за животе људи.

.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/vucic-zabrana-kretanja-subotom-od-13-do-ponedeljka-u-5-casova-setnja-ljubimaca-od-23-do-01/