ЗА ЧЕТИРИ ДАНА ИСКЉУЧЕНО 1370 АЛКОХОЛИСАНИХ ВОЗАЧА

У последњих седам дана погинуло је чак 20 људи на путевима у Србији. Заменик начелника Управе Саобраћајне полиције Бобан Милинковић рекао је за РТС да је за четири дана 1.370 возача искчучено из саобраћаја због вожње под дејством алкохола.

Бобан Милинковић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да су најчешћи узроци саобраћајних незгода неприлагођена брзина и вожња под дејством алкохола.

Како је рекао, за четири дана, Саобраћајна полиција је искључила из саобраћаја 1.370 возача због вожње под дејством алкохола, а 266 је задржано на трежњењу.

Наводи да су многи нпр. питали зашто се врше контроле на Велики петак, а само на тај дан је искључено више од 400 возача.

Милинковић истиче да саобраћајна полиција не може да постигне да искључи све алкохолисане возаче и да се догоди да они изазову незгоду.

Поручује да ће патроле добити инструкцију да и током данашњег дана контролишу што више возача.

Како каже, и други субјекти у друштву би требало да се укључе и да се делује превентивно како би се људи убедили да ништа добро не може да изађе од управљања возилом под дејством алкохола.

„Можете изазвати незгоду, некога убити“, наводи Милинковић.

Упозорава на опрез и због влажности путева. Каже да изненадни пљускови могу проузроковати велике баре на коловозу и онда је могуће да возило „сурфује“ по води. Истиче да је неопходан изузетан опрез нарочито тамо где се смењују деонице влажног и сувог пута.

Такође, Милинковић каже да не би требало улазити у опасна претицања на путевима на којима се стварају колоне.

РТС

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/za-cetiri-dana-iskljuceno-1370-alkoholisanih-vozaca/