ЗАБРАНА КРЕТАЊА ОД ПЕТКА У 18 САТИ ДО ПОНЕДЕЉКА У 5

Председник Александар Вучић потврдио је да забрана кретања остаје и овог викенда од петка у 18 сати до понедељка у 5.

– Лекари су за то да се за две недеље продужи забрана кретања – казао је Вучић и додао да је највероватније да Влада неће мењати своју одлуку и да ће забрана кретања овог викенда бити од петка у 18 сати до понедељка ујутру.

Председник је рекао да нема попуштања, иако се епидемија смирује, те да је и данас отворена привремена блница на Карабурми у оквиру настојања Србије да буде спремна за могући повратак вируса корона на јесен.

По последњим тестовима од ноћас види се, каже, да се епидемија смирује.

„На то су велики утицај имала последња три и по дана забране кретања. Очекујемо да се ти резултати тек додатно потврде у данима пред нама“, рекао је Вучић.

Коначна одлука о дужини забране кретања која ће важити следећег викенда још није донета, али је, по мишљењу струке, најрационалније да се не угрозе позитивни трендови пада броја заражених. Тако је најреалнија опција продуженог полицијског часа – од четвртка, 30. априла од 18 часова, до понедељка, 4. маја, до пет ујутру.

Такође, преовлађује и став да се питање евентуалног укидања ванредног стања нађе на дневном реду тек после Ђурђевдана, 6. маја.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/zabrana-kretanja-od-petka-u-18-sati-do-ponedeljka-u-5/