ЗАМЕЊЕНЕ ДАСКЕ НА МОСТУ И ПОЧИШЋЕНО СМЕЋЕ ОКО КОНТЕЈНЕРА

Након писања читалаца портала Паланка данас, средином новембра, о проблемима са смећем око контејнера и разваљеним даскама на пешачком делу моста преко Кубршнице, дошло је и до неких позитивних помака у том правцу.

Након новогодишњих празника почишћено је разбацано смеће и за сада се некако одржава чистоћа око контејнера.  Наравно доста утицаја имају и грађани који често бацају кабасти отпад поред контејнера па се на тај начин стварају дивље депоније. Приближава се пролеће па треба очекивати повећану количину смећа и отпада који ће настати рашчишћавањем дворишта и избацивањем вишкова ствари. Зато треба, као и ранијих година, по Месним заједницама организовати одрешени дан, обично је то викенд, када ће се избацивати испред кућа кабасто смеће а организоване екипе са камионима ће га односити. након тога и инспекција треба да обави свој део посла за оне несавесне који и даље мисле да стари тросед могу да оставе на улици испред канте.

Друга ствар на коју су се жалили читаоци портала Паланка данас, и то углавном они из насеља, је било оштећење дасака на пешачком делу моста преко Кубршнице. Овим мостом свакодневно се крећу деца на путу до школе, такође и пуно омладине је циркулисало и према Градском стадиону, а и остали становници насеља који се крећу пешице редовно пролазе овим путем који је иначе слабије осветљен.

На сву срећу и овог пута је дошло до реакције надлежних служби и проблем је решен. Даске су замењене и сада је стаза безбедна за коришћење.

Уколико имате неке сличне комуналне и друге проблеме пошаљите фотографију и пригодан текст како би заједничким напором скренули пажњу на проблем и можда га позитивно решили.  

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/zamenjene-daske-na-mostu-i-pocisceno-smece-oko-kontejnera/

2 comments

    • Срамота on 11/02/2017 at 13:23

    Заменила Општина 20 метара дасака. Е, то је вест за Смедеревску Паланку.

      • Aleksandar on 12/02/2017 at 18:05

      I “ocistili“ 2 kg smeca. Udarna vest!

Komentari su onemogućeni.