ЗАСТОЈИ У ИСПОРУЦИ ПОШТАНСКИХ ПОШИЉАКА

Управи царина свакодневно стижу бројне примедбе странака због кашњења у испоруци поштанских пошиљака. До застоја у поштанском саобраћају, у све три царинско-поштанске испоставе, у Београду, Новом Саду и Нишу, дошло је услед штрајка поштанских радника. У Београду се од 8. новембра 2017. године, пошиљке не испоручују и не отпремају из Главног поштанског центра, иако се поступак царињења до садa пристиглих пошиљaкa одвија уобичајеном динамиком. Слична ситуација је и у Новом Саду и Нишу.

Надамо се да до тога неће доћи, али наставак штрајка радника ЈП Пошта Србије, могао би довести до потпуне блокаде рада царинско-поштанских испостава. Иако царински службеници раде уобичајено, може се десити да ускоро више неће бити пошиљака за царињење, ни у увозу, ни у извозу, јер исте неће бити допремљене на царињење.

То би могло довести до нагомилавања пошиљака и до тоталног застоја у раду, а по престанку обуставе рада поштанских службеника и до енормног повећања обима посла и притиска јавности да се он обави у што краћем року.

Молимо вас да имате разумевања за новонастале околности.

Извор:  Управа царина

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/zastoji-u-isporuci-postanskih-posiljaka/