ЗАВРШНИ САСТАНАК ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА „ОБРАЗОВАЊЕ НАЈМЛАЂИХ ГЕНЕРАЦИЈА КАО ПОКРЕТАЧКА ОСНОВА“

Председник Националног савета ромске националне мањине, Далибор Накић, посетио је ОШ „Олга Милошевић“ поводом завршетка реализације пројекта ,,Образовање најмлађих генерација као покретачка основа, ЕГАЛ против дискриминације“ који финансира Европска унија.

Присуствовао је одржаном часу у учионици на отвореном и упознавњу са изборним предметом Ромски језик са елементима културе, а ученицима који завршавају осми разред предочени су механизми за остваривање права на Афирмативну меру уписа у средње школе.
Одржан је састанак са директором школе, Дарком Димитријевићем, који је председника Накића упознао са активностима које школа спроводи у сарадњи са педагошким асистентом које имају за циљ побољшање образовања деце ромске националности. Том приликом председник Националног савета ромске националне мањине, Далибор Накић, захвалио се директору школе и додао: „Хвала на топлом дочеку Вама и педагогу школе, педагошком асистенту и професорки која ради на имплементацији разних пројеката који поштују различитиост и која инклузивно образовање представља на најбољи начин ученицима“.
У ОШ „Олга Милошевић“ се континуирано ради на разбијању предрасуда и стереотипа као и смањењу дискриминације, а учешће у овом пројекту доприноси унапређивању у овој области.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/zavrsni-sastanak-povodom-projekta-obrazovanje-najmladjih-generacija-kao-pokretacka-osnova/