ЗБОГ НАЈАВЉЕНИХ ПАДАВИНА СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ПОЗВАО НА ПРИПРАВНОСТ

С обзиром на најављене падавине, Сектор за ванредне ситуације упозорио је данас све општинске штабове у Србији да подигну степен приправности, уз 24-часовни мониторинг Западне Мораве, Колубаре и њихових притока, све док падавине не престану.

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић упозорио је да се према најавама хидрометеоролошког завода у наредних 48 сати очекује већа количина падавина на територији Републике Србије, чак и снег у планинским пределима“.

“Према најавама РХМЗ, у наредних 48 сати очекује се већа количина падавина на територији Србије, чак и снег у планинским пределима“, рекао је Марић и указао да су због тога могућа локална изливања на Западној Морави и Колубари, као и на њиховим притокама.

“Сектор за ванредне ситуације у току јучерашњег дана упутио је упозорење свим општинским штабовима да се подигне степен приправности, да се ради двадесетчетворочасовни мониторинг свих притока и да се реагаује по потреби“, навео је он.

Према његовим речима, сви капацитети СВС у наредних 48 сати биће стављени у потпуну приправност док падавине не прођу.

Да подсетимо, РХМЗ је упозорио да се вечерас, ноћас и сутра пре подне у Србији очекују обилне падавине, у већини крајева око 20 мм, локално и више од 30 мм кише, а да се у вишим пределима, чак и Београда, може очекивати снег.

Извор:Танјуг

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/zbog-najavljenih-padavina-sektor-za-vanredne-situacije-pozvao-na-pripravnost/