„ЖЕНСКО СРЦЕ У ШИЊЕЛУ“ У РЕЖИЈИ МИРЈАНЕ КАРАНОВИЋ НА ЛЕТЊОЈ ПОЗОРНИЦИ У РАДОВАЊСКОМ ЛУГУ

Велики рат је почео на Видовдан 1914, Велики рат се формално завршио на Видовдан 1919. године, у Версајској палати. Сто година после, али, у Радовањском лугу крај Велике Плане, у склопу „Вождових дана“, још једном велика ратна прича о хероинама тог великог ратног вртлога: Милунки Савић, Флори Санденс и Надежди Петровић.

Редитељка, чувена глумица и професорка глуме Мирјана Карановић користећи се модерним сценским изразом, текст Михајла Витезовића претворила је у дубоко емоционалну причу о женском принципу и јунаштву у „мушким стварима“ какав је рат, и то велики, свеуништавајући, светски рат. Играјући истовремено и глумице Искру, Јасну и Сенку, Нина Граховац, Јована Петронијевић и Весна Паштровић, оживљавају незаборавне карактере,страдалништво и јунаштво жене са највише одликовања у историји ратовања, британске болничарке и чувене српске сликарке.

Представа је 26. јула, на летњој позорници у Радовањском лугу, са почетком у 21 сат. У случају кише, одиграће се у великој сали ЦЗК „Масука“. Добродошли!

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/zensko-srce-u-sinjelu-u-reziji-mirjane-karanovic-na-letnjoj-pozornici-u-radovanjskom-lugu/