ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ СПРЕМНЕ-ЗАКЉУЧАК СА ОКРУЖНЕ СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У Смедереву у седишту Подунавског округа, 26. новембра је одржана 3. седница Окружног штаба за ванредне ситуације.

Оно што највише занима грађана, а што је било на дневном реду ове седнице, јесте спремност зимских служби за предстојећу зимску сезону.

Састанку су присуствовали представници све три локалне самоуправе са подручја Подунавског округа као и представници  служби у чијој је надлежности одржавање путева током зиме.

Према ономе што се чуло на састанку све службе су спремне да дочекају први снег и све оно што нам доноси зима. Све службе имају довољне количине течног калцијум-хлорида , соли и ризле а и механизација је спремна тако да за нас не би требало да буде „зиме“.

Оно што је новина од ове године, како је истакао Небојша Павловић, командан Окружног штаба за ванредне ситуације, то је да ће бити уведена посебна телефонска линија преко које ће грађани моћи директно да контактирају Подунавски округ током зиме, уколико не могу да добију контакт са људима у својим локалним самоуправама.

„У том случају ми ћемо директно контактирати зимске и комуналне службе и на тај начин помоћи људима у решавању проблема. Ово је поготово важно у првим сатима када снег напада и када се чисте путеви прве и друге категорије. У тим случајевима доста људи остане завејано по селима и деца не могу да дођу до школе. Људи не могу ни до лекара па ћемо на овај начин покушати да превазиђемо и овај проблем и помогнемо становништву“ истакао је Павловић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/zimske-sluzbe-spremne-zakljucak-sa-okruzne-sednice-staba-za-vanredne-situacije/