ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ЗА РАКИЈЕ НАШЕГ СУГРАЂАНИНА ВЛАДАНА СИМИЋА

У Горњој Трепчи одржана је 21. по реду манифестација „Шумадијска краљица“, такмичење за избор најлепше препеченице од шљиве, чији је организатор МЗ Горња Трепча, а покровитељ град Чачак.

Наш суграђанин Владан Симић, познат по производњи квалитетне ракије, то је доказао и овог пута освојивши две златне медаље на такмичењу у Горњој Трепчи за своје ракије од шљиве.  Симић је на оцењивању имао два узорка и то један из 2011 године који је оцењен са 18,20 и други из 2017 године који је добио оцену 18,10. Куриозитет је ова друга шљивовица , пошто на такмичењу у протеклих 21. години није било овако младе ракије на оцењивању. Узорци који се доносе нису млађи од пет година међутим, како каже Симић, он воли да експериментише и помера границе што му је и овог пута донело златну медаљу.  

Такође крајем јула је учествовао на смотри 50 најбољих шљивовица за 2017 годину, где је такође освојио златну медаљу међу јаком конкуренцијом у којој су велике професионалне дестилерије. На овом такмичењу је деветочлана комисија оцењивала ракије тако да је сваки дестилат прошао кроз сито и решето тако да свака ракија која у Чачку освоји злато може се са сигурношћу звати врхунском. На ш врхунски стручњак за ракију Никићевић је рекао да ових 50 ракија, које су биле на оцењивању у Чачку нису само најбоље Српске већ и Европске и светске, јер по његовим речима оваква концетрација квалитета на свету не постоји.  

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zlatne-medalje-za-rakije-naseg-sugradjanina-vladana-simica/