„БЕСЕДЕ У ЗОРАНОВУ ЧАСТ“

BESEDNICI

Учесници „Беседа у Зоранову част“ у Смедеревској Паланци

 У Градском позоришту, у уторак 17. фебруара, десеторо такмичара, из Смедерева, Великог Градишта и Смедеревске Паланке беседило је „у Зоранову част“, на првој регионалној смотри у беседништву која је одржана у нашем граду.
Петочлани жири, у саставу – Бранислав Лечић, глумац (председник жирија), Маја Виденовић (потпредседница ДС), Јелена Механџић (чланица Извршног одбора ДС), Биљана Петровић Михајловић и Марија Поповић (професори српског језика и књижевности) – за победника су прогласили Игора Мишуровића, студента књижевности из Великог Градишта. Под насловом „Ово је земља за све наше људе“, Мишуровић је наглашено критички говорио о проблемима у савременој Србији.  Другопласирана је беседа Кристине Дидановић, студента из Смедеревске Паланке, а  беседа Невене Тодоровић из Смедерева, је освојила трећу награду.

BESEDE DIDANOVIC

Другопласирана Паланчанка Кристина Дидановић

Победник Игор Мишуровић пласирао се за полуфиналну смотру која ће бити одржана у Београду, а најбољи беседници наступиће, затим, на финалном такмичењу.Тема овогодишњег, десетог по реду, такмичења „Беседе у Зоранову част“ је синтагма Зорана Ђинђића „Живот је оно што од њега направимо, и Србија је оно што од ње направимо“.

ВИДЕО – БЕСЕДЕ У ЗОРАНОВУ ЧАСТ:

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b1%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b5-%d1%83-%d0%b7%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%83-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82/