ГУГЛОВ СТРИТ ВЈУ (Google Street View) ПОКРИО И ПАЛАНКУ

 Google-auto-3Стрит Вју је бесплатна опција Гугл мапа која је представљена у мају 2007. године и до сада је доступна у 56 земаља широм света. Она омогућује виртуелно истраживање и шетњу градовима преко панорамских слика направљених на нивоу улице. Доступна је и на Гугл Еартх и Гугл Мапс за мобилне уређаје. Почетак рада овог дервиса је у Србији стартовао 10. јула 2014 и тада се могло прошетати улицама Београда, Ниша и Новог Сада.

До краја 2014 гуглов аутомобил за снимање се провозао кроз 35 градова међу којима је и Смедеревска Паланка. Становници Паланке су сигурно приметили у октобру прошле године шарени аутомобил са куглом на крову.

Захваљујући новом сервису корисници могу виртуелно да се крећу и истражују улице путем панорамских слика забележених из перспективе посматрача. Стрит Вју је доступан и у оквиру Гугл Еартх апликације и на Гугл мапама за мобилне уређаје.

Google-auto-2

Све што је потребно да бисте му приступили је да на Гугл мапама зумирате на најнижи ниво или једноставно превучете наранџасту Пегман иконицу са леве стране мапе, на улицу која је плаве боје, и можете се виртуелно кретати улицама Београда, Новог Сада и Ниша, уживајући у приказу од 360 степени.

Сви они који буду сматрали да им је нарушена приватност кликом на дугме „пријави проблем“ у доњем левом углу слике могу да затраже да фотографија буду замагљене.

Како је Гугл на својој званично страни www.google.rs/streetview/privacy  навео, корисници могу да затраже додатно замућење фотографије и да поред замућивања лица и регистарских таблица, затраже замућивање целог аутомобила, куће и слично.

Такође могу да траже уклањање слике које карактеришу неприкладан садржај.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b3%d1%83%d0%b3%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%82-%d0%b2%d1%98%d1%83-google-street-view-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%be-%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d1%83/