ДАНАШЊА „ПОЛИТИКА“-ДЕМОКРАТЕ И СОЦИЈАЛИСТИ ОТИШЛИ У ОПОЗИЦИЈУ У ПАЛАНЦИ

SKUPSTINA2Смедеревска Паланка – Од укупно 49 одборника у Скупштини Смедеревске Паланке владајућу већину са 27 мандата сада чини коалиција СНС-а, Треће Србије, ПУПС-а и Покрета социјалиста, која је заједнички и наступала на локалним изборима. ДС је после осам година отишао у опозицију, али и социјалисти, којима је то први пут за 14 година учествовања у власти.

Први човек Смедеревске Паланке је Петар Милић, један од тројице повереника СНС-а у овој општини. Милић је дипломирани инжењер електротехнике, а у фотељу председника општине дошао је са места директора овдашње „Електромораве”. Његов заменик је Иван Гајић, такође из СНС-а.

 
Трећа Србија у Паланци
Одбор Треће Србије у Смедеревској Паланци основали су бивши социјалисти, након што су због унутарстраначких сукоба искључени из те партије. Овде је формиран и Окружни одбор Треће Србије за Подунавље.

Локалном парламенту председава напредњак Владан Вуковић, који је завршио и машинство и физику, а радио као наставник у једној паланачкој основној школи, док је за његовог заменика изабран Никола Вучен из Треће Србије, дипломац Више школе за менаџмент на „Мегатренду”. Слађана Мрвовић, дипломирани правник из Вулиновог Покрета социјалиста, нови је секретар Скупштине општине.

Смена власти у Смедеревској Паланци (у петак) није протекла без инцидената. Тек што је конституисан општински парламент, реч је тражио Радослав Милојичић Кена, бивши председник општине, а сада народни посланик и шеф одборника ДС-а у локалној скупштини.

Нови шеф парламента Вуковић није дозволио Милојичићу да стане за говорницу, уз образложење да по привременом пословнику нема права да коментарише избор председништва скупштине. Милојичић је то ипак учинио, поручивши да се „тако нешто никада није догодило у претходном сазиву”. Потом је свих 22 одборника опозиције напустило заседање.

– Нисам зачуђен реакцијом наших политичких противника, мада сам очекивао да ће мало достојанственије поднети пораз. Изгледа да је њихов мотив да задрже власт далеко већи од нашег мотива да је узмемо. Знамо у каквом је стању општина, зато нећемо много причати, већ одмах крећемо са радом – рекао је новоизабрани председник општине Петар Милић.

У владајућој коалицији у Смедеревској Паланци СНС има 23 одборника, Трећа Србија два, а ПУПС и ПС имају по једног. У опозицији су ДС са 12 одборничких мандата, СПС са седам и коалиција СПО–ДСС са три.

Од 2000. године овде су се у власти били ДС и СПС, осим у периоду од 2004. до 2008. када је општину, непун четворогодишњи мандат, предводио СПО у коалицији са ДСС-ом и СПС-ом, након чега је уведена принудна управа. Социјалисти су од 2001. асистирали свакој власти до ове.

Политика

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%88%d1%9a%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d1%81%d0%be%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%bb/

7 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • dolazi zima on 01/06/2016 at 17:31

  Kako ce opstina smederevska palanka nama da nadoknadi ovo maltretiranje ili narod sam treba da trazi nadoknadu u necemu drugom?cisto da se ne cekaju izbori jer oni nisu imunitet za sve sta se radi i ne radi…????

  • Marko on 01/06/2016 at 09:31

  Ima jedan covek koji bi mogao da uradi sve za jedan dan.Necu da ga imenujem.Prvo sto bi uradio prvog dana to je da bi sklonio panoe ds i sns sa bandera koje vise,pa bi zakrpio rupe u asfaltu koje nisu rupe nego krateri.Trece,ne bi doveo za sekretara skupstine dokazanog lopova koja je sa buckom zajedno krala sta je stigla.Cetvrto,ne bi stavio za potpredsednika skupstine od goreg oca i jos gore majke.Peto,ne bi stavio sebi za zamenika predsednika opstine curinog brata koji se nikad nije bavio ozbiljnim poslom,sem sto je prodavac telefona.Jedino koji kolko tolko vredi to je Milic.

  • dolazi zima on 31/05/2016 at 19:02

  Cekaj to znaci da se za jedan dan dogovorilo sve??? ko je koga onda zezao koliko vec u vezi vode???Fakticki mi gradjani smo nista ko nije u nijednoj stranci , prosli nas zavlacili ,sadasnji za samo jedan dan resili sve probleme …kao Hari Poter svi koji su u opstini ..jedni stapicem prave lokale sebi a drugi rese probleme sa vodom …strasnoooo

   • Tanja on 31/05/2016 at 21:14

   Када неко има жеље и воље,све се може!Нагазили су пуном паром,сложно!Сви вуку ка истом циљу,користећи и лична средства,како би општина што пре почела са неопходним пројектима!Да подсетим,остала је огољена:без интернета,тонера,папира,телефона…Данас су сва општинска возила на паркингу,по први пут…Поздрав!

    • dolazi zima on 31/05/2016 at 21:50

    Ne sumnjam da se moze sa radom zeljom i voljom sve …moj komentar se odnosi na ono tipa nemojte na javnim funkcijama ponovo ponavljam i bivsi i trenutni da drzite keca u rukavu za pocetak vladanja ili za sam kraj pa to predstavljati na drugi nacin a svo vreme smo bili zakinuti za mnogo stvari …sto se tice neta papira itd u opstini to neznam ali s obzirom na rezultate tesko da im je trebao bar zadnjix godinu dve dana ….

  • Tanja on 31/05/2016 at 17:38

  Зато што очекујеш да нова власт уради за један дан оно,што претходна није хтела годинама уназад.Али,не брини,урадила је!За 3 дана имаћемо воде без дневних рестрикција,али са ноћним.То је данас договорено са В.Планом.За то време,одрадиће се неопходне санације бунара у Трновчу,као и електро-инсталација,како би престале и ноћне рестрикције.Е,тада ће тек почети озбиљни радови на копању нових бунара…Да ли би неко могао брже ово да реши,после једног дана доласка на власт?!

  • Куку и Леле on 31/05/2016 at 15:40

  А зашто нема вести да Паланка има воде само неколико сати на дан?

Komentari su onemogućeni.