ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПАЛАНЦИ 16. СЕПТЕМБРА (ВИДЕО)

DANI SRPSKEОпштина Смедеревска Паланка је ове године укључена у Дане Републике Српске, који се одржавају сваке године у градовима широм Србије. Како нам је најавио заменик председника СО Паланка Никола Вучен, Паланка је укључена у пројекат „Дани Српске у Србији“ и тим поводом 16. септембра биће организован концерт етно групе  „Ива“ из Добоја. 

Етно група “Ива“ основана је 2004. године у Добоју као самостални вокално – инструментални ансамбл. Име је добила по лековитој трави која расте на планини Озрен у близини Добоја. Идејни творац и уметнички руководилац је паланчанин, професор музике мр Саша Павловић. Данас, певачка група броји једанаест чланова. На репертоару етно групе “Ива” налазе се вокална и вокално – инструменталнa дела из области народне и црквене музике. Доста своје музике су снимали и у Паланци студију „Плус“ код Миодрага Милекића Паце, који је и кум са оснивачем и идејним творцем групе Сашом Павловићем.

Дани Српске у Србији, манифестација коју Представништво Републике Српске у Србији организује у жељи да Србији и грађанима Србије на најлепши начин представи Републику Српску и њену привреду, просвету, културу, науку, уметност, традицију, обичаје, спорт… израз  је искрене и свестране сарадње Србије и Републике Српске у свим тим областима, а ове године је нарасла и до жеље да се и овим скупом покаже свесрпско јединство,  саборност.

Паланку ће посетити и амбасадор Републике Српске са привредном делегаијом, а планирана је и узвратна посета на којој би се представила општина Паланка у Републици Српској, што је од изузетног значаја за културну и привредну сарадњу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d0%b5%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%bf%d1%81%d0%ba%d0%b5-%d1%83-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8-16-%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82/