ДАН ЗАПОЧНИТЕ КАШИЧИЦОМ МЕДА

MEDAБогат простим шећерима, витаминима (А,Ц, Е и Б групе) и минералима (калијум, натријум, сумпор, калцијум, магнезијум, гвожђе, фосфор, силицијум, бакар…), мед је савршена намирница која највише одговара физиолошким потребама организма. Одговара свим генерацијама, а посебно се препоручује особама које се баве физичким и интелектуалним пословима, као и деци, спортистима и реконвалесцентима.

Истраживања показују да килограм меда вреди као 3 кг рибе, 6 кг поморанџи, 50 јаја, 10 до 20 кг поврћа. Имајући ово на уму, нутриционисти саветују да се сваки дан почне кашичицом меда. Дозвољена дневна доза је онолико грама колико неко има килограма, а ово правило важи за све узрасте. Најбоље је да се узима растворен у топлој води (35-40 степени) или у млаком чају јер га тако организам најлакше апсорбује. Може да се конзумира и тако што се мед стави испод језика и постепено топи, јер полако ослобађа све корисне састојке.

Ова намирница повећава отпорност организма, обнавља ткива, ублажава упале, побољшава рад срца, уклања умор, a има и опуштајуће дејство на нервни систем. Осим тога, поспешује опоравак у случају обољења јетре, бубрега, простате и нервног система. Показало се и да су особе средњих година, које редовно конзумирају мешавину меда и цимета, покретљивије и гипкије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b4%d0%b0%d0%bd-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1%87%d0%b8%d1%86%d0%be%d0%bc-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b0/