ДВА ПРОЈЕКТА ИЗ ПАЛАНКЕ ПРОШЛА НА КОНКУРСУ У ОКВИРУ ПРОГРАМА „МЛАДИ СУ ЗАКОН“

mladi-su-zakonУ оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН ове године су два омладинска пројекта из Паланке прошла на конкурсу.
– Један је пројекат под називом „Инсталирај друштво“, који се тиче лоших ефеката прекомерног коришћења интернета и мобилних уређаја, а који је осмислила и спроводи омладинска група „Друштвени мајстори“. Биће спроведен кроз неколико фаза и различитих форми као што су улични перформанс, фото-изложба итд. Поред осталог, пројекат ће бити представљен у свим паланачким школама путем видео-презентације и предавања на тему прекомерне употребе мобилних уређаја, отуђења, десоцијализације, утицаја на здравље…
– Други пројекат спроводи омладинска група „Паланка 1020“, под називом „Упознајмо наш град“. Пројекат се бави подизањем свести младих о значају културно историјских локалитета Смед. Паланке и околине и могућностима њиховог обиласка. Низом радионица планирана је својеврсна обука младих за осмишљавање шетачке туре и једнодневног излета и по локалитетима у граду, односно околини. Та знања би применили у пракси на самим обиласцима где би прикупљали информације потребне за промоцију локалитета.
Иначе, прошле године је Канцеларија за младе спровела један сличан пројекат, али не у оквиру Млади су закон, већ као своју активност, кад је за повећу групу младих направљен једнодневни излет по свим важним културно-историјским локалитетима на територији паланачке општине. Добра искуства из тих активности сада су надограђена, кроз пројекат „Упознајмо наш град“ који се изводи у оквиру програма Млади су закон.
– Да подсетимо – укупни циљ програма Млади су закон јесте да се пробуди волонтеризам код младих, као и свест о различитим аспектима личног ангажовања ради побољшања локалног амбијента, како за младе, тако и укупно.
– Програм Млади су закон финансира Министарство омладине и спорта. У Браничевском и Подунавском округу спроводи се уз подршку ресурс центра Омлaдина Јазаса Пожаревац. Природни партнер на локалу је као и сваке године Канцеларија за младе Смед. Паланка.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b4%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%98%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%88%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba/