ДР ПЕТАР БАЈЧЕТИЋ 1964 – 2015

 Прве минуте Нове године, нажалост, нису сви дочекали у радости. Након борбе са тешком болешћу, 1. јануара 2015   напустио нас је Др мед. Петар Бајчетић начелник, гинеколог-акушер у Општој болници Стефан Високи. Врстан стручњак, прави професионалац у свом послу у болници је био запослен од 1990 године а начелник гинекологије је постао 1997 године. Комеморација поводом смрти доктора Бајчетића биће одржана у ОБ Стефан Високи 2. јануара у 11. часова, а сахрана ће се обавити истог дана у 13. часова на Старом гробљу у Паланци.

Првог дана Нове, 2015 године Др. Мед. Петар Бајчетић, начелник гинеколошко-акушерког одељења у ОБ Стефан Високи, изгубио је животну битку и преселио се од нас у вечност.

Др. Петар Бајчетић рођен је 11.04.1964. год. У Урошевцу од оца Сава и мајке Јелене као треће дете својих родитеља. Породица се у потрази за бољим животом селила из места у место, а би се скрасила у Смедеревској Паланци. Др. Петар је у Паланци завршио основну школу и гимназију, да би медицински факултет завршио у Београду. У ОБ Стефан Високи у Паланци радио је од 1990.год, а гинекологиом се бавио од 1993, а 1997 је постао начелник гинеколошког дељења. Надалеко је био познат по својој стручности и тачности у обављању лекарских дужности.

Био је омиљен међу суграђанима, како због своје благе нарави, тако и због преданости послу, а нарочито својој породици.

Последње године свог живота провео је у срећном браку са Евом, професорком енглеског језика.

Први месеци 2014. Године  Др. Пери и његовим најближима су донели сазнање да је  оболео од канцера. Дроктор се није предао, борио се, лечио, користио алтернативну медицину, али је наставио са уобичајним животом. Последње месеце свог овоземаљског живота, Пера је провео окружен пријатељима и породицом. Пред сам крај, као православни хришћанин, Пера се исповедио и причестио и тако се спремио да мирне душе изађе пред Лице свог Господа на Страшном суду. Чекајући Нову Годину, Др. Бајчетић, свестан свог тешког здравственог стања, потпуно свестан је чекао и крај свог живота. У 00:26 1. Јануара 2015. Године у  соби установе у којој је провео радни век, јецај и сузе најмилијих су огласили смрт Др. Петра Бајчетића.

Сутрадан, 2. Јануара у 11 часова у паланачкој болници одржана је комеморативна седница поводом смрти овог дивног човека и великог стручњака. Истог дана у 13 часова је сахрањен на Старом паланачком гробљу, уз присуство око хиљаду људи.

Доктор Пера је иза себе оставио неизбрисив траг у Чаршији паланачкој и болници градској, а да вечно тугују за њим, оставио је мајку Јелену, супругу Еву, сина Станка, ћерке Анђу и Стефану, сестре Весну и Љиљану-Пипи, као и многобројну родбину и Пријатеље.

Драги наш докторе, Вечан ти спомен на небу и међу људима!

                                                                                                                                                                                                                Л.К.

ВИДЕО – ДЕО ИЗ ЕМИСИЈЕ РТЈ СА  ДР БАЈЧЕТИЋЕМ СНИМЉЕН КРАЈЕМ ПРОШЛЕ   ГОДИНЕ:

ПОСЛЕДЊИ ИНТЕРВИЈУ СА ДР ПЕТРОМ БАЈЧЕТИЋЕМ ГИНЕКОЛОГ – АКУШЕР from ПАЛАНКА ДАНАС on Vimeo.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b4%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%80-%d0%b1%d0%b0%d1%98%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%9b-1964-2015/