ЖРТВАМА ОЛУЈЕ – МОЈОЈ БАКИ И СВИМА ОСТАЛИМА

CVET1У нашој породици помен на овај дан траје већ 21 годину и сада, у време вршења парастоса у целој земљи, пред оглашавање сирене која ће нас подсетити на један од најстрашнијих погрома српског народа у новијој историји, као подсећање на бол свих нас, као знак поштовања и дивљења према свим овим душама страдалим своје вере ради, постављам овај бели цвет, од пупољка до његове пуне лепоте, када се расцвета…као и душа моје баке, мајке моје мајке, невино страдале у овом страшном егзодусу, сахрањене успут, да би ексхумација била дозвољена и високо плаћена тек три године касније, ради прописаног опела, тако и све остале душе које заслужише Царство Небеско на овај дан, су некако, као овај цвет.

Нисам га посадила, нисам га ни заливала, никао је сам, у нашем дворишту, на једном лепом и почасном месту, да би нас задивио својом скоро егзотичном раскошном лепотом. Од жутог пупољка до пуног белог цвета потребан му је само један дан.

Тако и оне, душе наших милих, упокојене ових дана пре две деценије, истргнуте присилно са својих вековних огњишта, ничу негде другде, кроз своју децу, унуке, чланове породица које Господ преведе у земљу матицу, да би цветале и мирисале још лепше и дивније благоуханијем мучеништва Христа ради. О упокојеној деци – херојима и свима осталима, не могу ни да говорим. Сада међу ангелима, поју за све нас. Вјечнаја памјат свима њима +++!

Наташа МиљевићCVET2

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b6%d1%80%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%be%d0%bb%d1%83%d1%98%d0%b5-%d0%bc%d0%be%d1%98%d0%be%d1%98-%d0%b1%d0%b0%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb/