ЖУТИ ХИДРО АЛАРМ ДО ЧЕТВРТКА

JASENICA IZLILAУ наредна 24 сата биће на снази жути хидро аларм, јер се од четвртка очекује смиривање хидролошке ситуације и престанак падавина, каже хидролог Дејан Владиковић.

Он је додао да, без обзира на обилне падавине није било попуштања насипа и изливања река, да је био умерен пораст водостаја на сливу Јужне Мораве и на њеним притокама, посебно Топлици, као и на сливу Западне Мораве и на њеним притокама, од којих је највише порасла Расина.

„Што се тиче притока Велике Мораве било је мало јачег пораста у околини Смедеревске Паланке, то су реке Кубрушница и Јасеница. Јасеница је стигла до границе ванредне одбране од поплава, али се смирује полако и није било изливања”, рекао је Танјугу Владиковић.

Он је додао да је поплављено, небрањено, пољопривредно земљиште између Пожеге и Чачка, као и да се у току дана очекује да ће Млава и Тимок да расту до границе редовне одбране од поплава, као и Колубара и Јадар, али да не очекује веће проблеме.

„Од четвртка, односно петка очекујемо постепено смиривање хидролошке суитуације, постепено јењавање падавина, могући су само по негде поподневни пљусак у западном , источном и југоисточном делу Србије”,рекао је Владиковић.

Он је нагласио да је опрез и даље неопходан пошто се циклон споро премешта, да су екипе и даље на терену и да спроводе одбрану која је неопходна, преноси Танјуг.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b6%d1%83%d1%82%d0%b8-%d1%85%d0%b8%d0%b4%d1%80%d0%be-%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%bc-%d0%b4%d0%be-%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b2%d1%80%d1%82%d0%ba%d0%b0/