ЗИМА ПОКАЗАЛА ЗУБЕ-ПАЛАНАЧКЕ УЛИЦЕ ПУСТЕ

A ZIMA 4~1После снега, метеоролози су најавили ледену кишу која ће у комбинацији са кошавом буквално оковати Србију. У градовима Србије температура ће се кретати од чак минус 10 до око четири степена испод нуле.

Републички хидрометеоролошки завод, који је јуче објавио наранџасти аларм, упозорио је да ће до данас ујутру у централним и јужним пределима Србије доћи до стварања снежног покривача и до 30 центиметара.

Према најавама РХМЗ, ледена киша чека нас сутра ујутру у нижим пределима, док ће ветар слабити. Ипак, у планинама и у централној Србији он ће бити доста јак, повремено и са олујним ударима.

Снег и у фебруару

Како је прогнозирао РХМЗ, у току јануара температуре у Србији кретаће се између минус четири и плус четири степена Целзијуса, а након 10. јануара па све до краја овог месеца имаћемо снежне падавине.

Метеоролзи такође упозоравају да нас чекају хладни дани са доста падавина.

– Прво нас чека прави ледени дан! На Пештерској висоравни и на планинама у источној Србији температуре ће се спустити и до минус 18 степени. За Бадњи дан имаћемо благо отопљење, а на Божић поново мањи пад температуре и снег, након 7. јануара очекује нас пораст температуре.

Хладноћа ће паралисати вирусе

Лекари истичу да овако велико захлађење највише смета хроничним болесницима.

– Највише су угрожени асматичари. Такође, потешкоће могу да имају срчани болесници, па је савет да се придржавају својих терапија и истичу да би било добро да хладноћа потраје јер ће паралисати вирусе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%b7%d1%83%d0%b1%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b5-%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5-%d0%bf%d1%83/