ИНТЕЗИВИРАЊЕ СТРАНАЧКИХ АКТИВНОСТИ У ОО СНС

SNS4Са циљем да се што боље припреми за предстојеће изборе, као и да се информише о искуствима других одбора Српске напредне странке, паланачки одбор СНС-а је у среду, 10. фебруара, био домаћин неколицине истакнутих функционера Странке, и људи чије ће искуство бити драгоцено за наступајући изборни циклус.

У просторијама ОО СНС Смедеревска Паланка, у пријатној атмосфери и неформалном дружењу међу активистима странке, једног од повереника одбора, г. Петра Милића, и драгог госта, г. Томислава Јанковића, заменика градоначелника Сремске Митровице, размењена су искуста и сазнања из области привреде, економије и функционисања локалне самоуправе, а закључено је, између осталог, да је Смедеревска Паланка општина која представља приоритет међу општинама овог дела Србије за будућа улагања у привреду и довођење инвестиција, са циљем оздрављења општинског буџета и подизања животног стандарда становника наше општине. Код Јанковића нису изостали неверица и изненађење након информација о катастрофалном и недомаћинском управљању општином будућих бивших општинских функционера, нарочито у сегменту презадужености општине у висини петогодишњег износа буџета, а изразио је и спремност да искуством помогне руководству паланачког одбора Странке да се на професионалан начин ухвати у коштац са горућим проблемима, који су довели Паланку до пред сам економски и привредни амбис.

Осим да је нужно послати актуелно четворочлано општинско руководство (Радослав Милојичић, Живко Петровић, Петар Јелић и Славољуб Ђурић) на политичку депонију, закључак свих присутних јесте да се једино са позиције власти могу унети корените и дефинитивне промене везане за даљу судбину наше општине. У супротном, како је навео, у Паланци ће ускоро бити апсолутно немогуће замислити било какав вид нормалног живота. Заменик градоначелника Сремске Митровице, г. Јанковић, захвалио је на гостопримству и изразио задовољство затеченим стањем у просторијама Странке, где се свакодневно одвијају важне страначке активности, и најавио да ће чешће долазити у Паланку, а г. Петар Милић, један од повереника паланачког одбора СНС-а, захвалио је на посети и указаној спремности г. Јанковића да помогне Паланчанима.SNS3

У даљем току дана, трочлано повереништво паланачког одбора СНС (г.Петар Милић, г. Радослав Симић и г. Иван Гајић), неколицина председника страначких савета (здравство, информисање, привреда и правна питања), као и велики број активиста Странке, угостили су тројицу чланова Извршног одбора. Господа Иван Бошњак, Дејан Реметић и Славиша Мићановић, били су у редовном обиласку, и нису крили задовољство што у страначким просторијама непрекидно трају активности. Повереник ОО СНС Смедеревска Паланка, г. Петар Милић, упознао је госте са чињеницама о раду и функционисању одбора, али је апострофирао да се рад одвија под отежаним условима, с обзиром на то да је СНС у Паланци једина опозициона странка, те да, с тим у вези, трпи огромне притиске. Међутим, како је навео, активистима и комплетном руководству паланачког одбора СНС – не мањка ентузијазма.

Током неформалног састанка, присутни су од г. Мићановића могли сазнати да је Паланка у сваком смислу приоритет, те да ће се централа Странке драстично заузети за побољшање услова рада паланачког одбора, али и за припреме за предстојеће изборе. Позвао је на апсолутну јединственост међу члановима, и нагласио да сваки члан СНС-а у Паланци мора и треба да послужи као пример, али и као алтернатива свему постојећем. Такође, обрадовало га је присуство великог броја женског дела чланства, а нагласио је и да се толиким бројем високообразованог и у сваком смислу одличног женског дела чланства, ниједна странка на политичкој сцени Србије, али ни у Паланци, не може похвалити. У наставку излагања, упознао је присутне са детаљима, који су у вези са спровођењем изборног циклуса.

Иван Бошњак се обратио присутнима речима подршке и захвалности за самопрегор, и позвао све чланове СНС-а у Паланци, али и оне који то нису, да се заузму у решавању властитог талачког статуса, који траје дуги низ година, откако актуелна општинска власт вршља Паланком. Информацијама у вези са даљим током преузимања иницијатива за усавршавање рада и функционисања одбора, г. Бошњак је завршио излагање.

Дејан Реметић је у свом кратком обраћању нагласио потребу за интезивирањем страначких активности, са циљем постизања најбољег могућег изборног резултата, и изразио став да ће лично пружити сваки вид помоћи и подршке да се, пре и после доласка Српске напредне странке на власт у Паланци, у најкраћем року и на најбезболнији начин реше очигледни проблеми, с којима се сви становници општине Смедеревска Паланка годинама суочавају.

Савет за информисање ОО Српске напредне странке Смедеревска Паланка – у повереништву, наставиће да на овај и друге начине информише суграђане и активисте странке о свим активностима које одбор спроводи.

Савет за информисање ОО СНС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%98%d0%b5-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%85-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/

7 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Boris on 17/02/2016 at 01:04

  Kad kazem SNS u Smederevskoj Palanci, mislim na Djoleta Majstorovica i profesora Boska! PET DO DVANAEST!

   • Dana on 22/02/2016 at 15:53

   U zemlji Srbiji svako može da misli šta hoće, što ne znači i da je u pravu.

  • Švrća on 15/02/2016 at 20:45

  Kritika je možda na mestu, kako Palančani rešavaju situaciju, to još uvek gledamo. Nadam se da će ti sposobni ljudi izaći na videlo na predstojećim izborima. Kako kaže izreka: pametni su dosad ćutali a kolo do sada su vodili … Živi bili pa videli, nadam se boljem, jer od ovoga do sada gore ne može biti.

  • NIKOLA on 12/02/2016 at 17:08

  TAJ NAM TREBA IZ VOJVODINE KADA STE BILI NA VLASTI SA DEMOKRATAMA DOVELI STE PANCEVCA U BOLNICI SMEDEREVCA ,A SADA PRIPREMATE COVEKA IZ SREMSKE MITROVICE STVARNO MISLIM DA PALANACKE PROBLEME MORA RESAVATI COVEK IZ PALANKE I DA PALANKA IMA SPOSOBNE LJUDE A ONI NEKA RESAVAJU PROBLEME I NEKA SE BIRAJU U SVOJIM GRADOVIMA

   • Игор on 13/02/2016 at 11:44

   Тешко, да си ти ишта разумео, пријатељу. Боље се позабави правописом Српског језика.

    • антибот on 13/02/2016 at 16:47

    Иначе, „српског језика“ се пише малим словом.

     • Атаман (лично) on 13/02/2016 at 20:48

     Кикикики… „антибот“! 🙂

Komentari su onemogućeni.