КУЋА У ДУХУ БОЖИЋА

A BOZIC TRPEZAБадњак, слама, суво воће, тек проклијало жито, дрен и ораси – симболи су највећег хришћанског празника и главна декорација дома и трпезе за Бадње вече и Божић. Украшавању се посебно радују деца, док чекају да их Божић Бата обрадује поклонима.

На улазна врата ставите венац од гранчица јелке и бадњака, привезаним црвеном врпцом и украшеним штапићима цимета и шишаркама. Сламу, која симболизује јасле, ставите испод стола, а на штокове прозора саксије са житом. Бадњак, након уношења, украсите шишаркама, које можете да по врху попрскате спрејом са ефектом снега. На гране Бадњака завежите црвене трачице или окачите звезде од сламе и бомбоне у украсном папиру.

Од храстових грана направите леп аранжман за сто, савијте их у круг и украсите зимским бобицама. „Гнездо“ напуните орасима и лешницима, а у средину ставите три црвене свеће различите висине. У стаклене вазе ставите неколико дужих грана дрена и напуните кестенима. На гранчице окачите штапиће цимета, ваниле и звездастог аниса на црвеном концу.

Велику стаклену чинију напуните сувим смоквама, шљивама и кајсијама, па је обмотајте гранчицама украсног грмља попут дуњарице или јаребике. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%ba%d1%83%d1%9b%d0%b0-%d1%83-%d0%b4%d1%83%d1%85%d1%83-%d0%b1%d0%be%d0%b6%d0%b8%d1%9b%d0%b0/