ЛОНЧАР ОБИШАО НОВОФОРМИРАНО ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПАЛИЈАТИВНУ НЕГУ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

MINISTAR U BOLNICIMинистар здравља Златибор Лончар обишао jе данас Oпшту болницу „Стефан Високи“ у Смедеревскоj Паланци и новоформирано одељење за палиjативну негу, у чиjу jе изградњу одељења уложено jе 5,6 милиона динара из средстава Mинистарства здравља.

Министра Лончара је дочекао директор ОБ „Стефан Високи“, др Жељко Смиљанић, а затим су обишли реновирани простор намењен палијативном збрињавању најтежих болесника. 

Oдељење jе опремљено са девет кревета за негу пациjената у терминалноj фази болести, уз могућност проширења капацитета. Лончар је изразио задовољство оним што је видео између осталог истакао је да је за овај пројекат од стране Министарства здрављаж Републике Србије издвојено 23 милиона динара. -Не само у Београду, него широм Сррбије, одвојени су овакви капацитети за палијативно збрињавање. То је озбиљан проблем, не само за те пацијенте, него и за њихове породице, и зато смо се одлучили на овај корак. То је заживело коначно и у Смедеревској Паланци, али ова јединица од сутра мора да има пацијенте. Ово су сасвим добри услови. Видели смо и лепо урађене санитарне чворове, а одвојен је и простор за људске ресурсе који ће бити овде. Овде ће пацијенти и њихове породице имати одређену сигурност, јер се налазе на месту на коме се може притећи у помоћ, јер су овде лекари различитих специјалности- истакао је министар Лончар у свом обраћању присутним новинарима.–

Јединица за палијативно збрињавање свакако је корак напред  у побољшању услова за најтеже пацијенте, са подручја Велике Плане и Смедеревске Паланке. Захваљујем Министарству које је омогућило да направимо један овакав простор, који ће свакако допринети побољшању квалитета збрињавања најтежих пацијената – рекао је директор ОБ „Стефан Високи“, др Жељко Смиљанић.

У Општој болници „Стефан Високи“ се тренутно изводе радови на кречењу просторија, адаптацији и санацији мокрих чворова и водоводне и канализационе мреже, за шта је средства такође издвојила Влада Републике СрбијеLONCAR GRAD

После посете Болници, министар Лончар сусрео се крај штанда Српске напредне странке који је поводом његовог доласка постављен у главној градској улици, са члановима и симпатизерима ове странке.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bb%d0%be%d0%bd%d1%87%d0%b0%d1%80-%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%88%d0%b0%d0%be-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%99%d0%b5%d1%9a%d0%b5/

8 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Paja Patak on 01/04/2016 at 08:26

  Ovo kao u Zemunu? Fale Duća i Kum…

   • radikal on 03/04/2016 at 16:47

   Duća i Kum su opravdano odsutni.

  • Kića on 30/03/2016 at 23:19

  Vas dvojica, doktor i mile se ponašate “ ko gladnom kad daš kobasicu on nezadovoljan što je kriva“, nikad zadovoljni gospodo „elitni palančani“, pa šta Vi uradiste osim večitog kritikovanja i antiprotivnog stava. Zato nam i jeste ovako.

   • m on 31/03/2016 at 10:18

   Ka da AV sroci ovaj komentar.

    • lemi on 31/03/2016 at 11:44

    Uzgred direktor bolnice je vec jutros podneo ostavku. Poseta je ipak urodila plodam. Kako cujem VD je kadar SNS sa opstinske liste. SNS i dalje vlada preko funkcije VD sirom jadne Srbije.

  • Doktor on 30/03/2016 at 15:30

  Ministar je posetio smederevsko istureno odeljenje bolnice. Trojica poverenika palanačkog SNS-a su iznedrila Smederevca za direktora bolnice i Cokiću, koji se drži za smederevsku suknju, rade kampanju za Narodnog poslanika ispred Smederevske Palanke. Bolje da ministar nije ni dolazio, sramota je za Palanku.

  • mile on 30/03/2016 at 14:01

  Da li je ovo poseta ministra ili stranacka aktivnost SNS-a? Lici mi pre da je ovo drugo. Ministre za vreme Vase posete pacijenti su bili na cekanju. Sve je bilo podredjeno Vama. Naravno tako ste i navikli. Ministar je u Srbiji uzviseno lice, nikako predstavnik naroda. Sramota za Vas ministre “zdravlja“. Pregledi i prijem pacijenata su odlagani dok ne prodje Vasa poseta. A okruzila Vas sve sama Palanacka inteligencija, olicena u clanovima SNS-a. Bruka! Jadna nam je ova nasa Srbija.

  • mILOS on 29/03/2016 at 23:28

  Jel ovo sns ili sps? Sta radi ovaj mali Digijev zar on nije komunjara ?

Komentari su onemogućeni.