ЛОША ФУДБАЛСКА СЕЗОНА ЗА ПАЛАНАЧКЕ КЛУБОВЕ

FUDBAL JASENICAПаланачки фудбалски клубови су ову сезону лоше завршили, то се може видети и по томе што ће у наредној сезони,  које стартује половином августа, остати само четири клуба у Подунавској окружној лиги, а пре годину дана било их је шест.

Јасеница 1911, играће и даље у Зонској лиги, група Дунав. Јасеница је заузела шесто место у протеклом првенству, међутим, суочени су са великим финансијским и организационим проблемима, па не очекују превише у новој сезони, опстанак у лиги би био довољан..

Из Подунавске окружне лиге испала су два клуба Бачинац и Железничар из Кусатка, с обзиром да представник Паланке има директну проходност у овај ранг из општинске лиге, нови члан биће Церовац. Поред Церовчана, у овом ранг су се нашле екипе  Будућност из Ратара, Шумадија из Азање и победа из Голобока. Значи, само четири клуба из паланачке општине, а тренутна ситуација ни у овим клубовима није боља па ће и њима  приоритет бити опстанак у лиги.

Јасеничка лига биће веома занимљива, с обзиром да су  из окружне лиге испала два клуба овде ће бити јака конкуренција.. У Јасеничкој лиги ће наступити Железничар из Кусатка, Бачинац, Бели Орлови из Придворица, Пролетер из Мале Плане, Главаш из Глибовца, Башин, Будућност из Влашког Дола, Водице, Ударник из Баничине… Такође, најављује се активирање два клуба стар клуба изузетне традиције: Селевца и Радника са Колоније.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bb%d0%be%d1%88%d0%b0-%d1%84%d1%83%d0%b4%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b5-%d0%ba%d0%bb/