НИСКОГРАДЊА ПРЕУЗЕЛА ОБАВЕЗУ ЧИШЋЕЊА ОКО КОНТЕЈНЕРА

NISKOGRADNJA1 Велики проблем је до сада представљало скупљање смећа око контејнера, које су несавесни грађани бацали, а такође и скупљачи секундарних сировина су извлачили смеће из контејнера и углавном већину непотребног смећа остављали около контејнера, након што би покупили оно што сматрају да им може користити.

Компанија PWW, која је задужена за изношење смећа, држи се  уговора по коме само празни контејнере, док смеће око контејнера није у њиховој надлежности. Такође чишћење око контејнера није спадало ни у надлежност предузећа „Нискоградња“ која је задужено за чишћење града.

 Проблем „ничије земље“ око контејнера је постао горући. Зато је на захтев је локалне самоуправе као додатна делатност за раднике „Нискоградње“ уврштено и чишћење око контејнера.

Тако су радници Нискоградње ових дана већ кренули са чишћењем смећа око контејнера Међутим поред кућног смећа, код нас је обичај да се свашта избацује око контејнера, има доста и шута од зидарских радова, затим грања, поломљеног намештаја итд. тако да ће бити потребно ангажовати и тешку механизацију за уклањање овог отпада.NISKOGRADNJA2

У међувремену се ради и на рашчишћавању дивљих депонија, па су багер и камиони Нискоградње ангажовани и на уклањању дивље депоније код старог гробља а наредних дана наставиће се са рашчичћавањем смећа.

Велики део одговороности је и на нама за одржавање чистоће у граду. Не може се очекивати да неко чисти нон-стоп за нама да се смеће баца где то није предвиђено. По граду су постављене многе канте за смеће како се папирићи не би бацали по улици. Наравно у те канте многи убацују кућно смеће, које убрзо пси развлаче по улици зато што препуна кеса запуши ћубријеру а не можете очекивати да неко празни одмах за нама те канте, које тако препуњене више и нису у функцији.

Да идеја о чистијем и лепшем граду не би остала само идеја, није потребно много, можда само мало пажње и савеснијег понашања грађана, а можда и инспекција треба да одради неки део посла?

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bd%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%9a%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d1%83-%d1%87%d0%b8%d1%88%d1%9b%d0%b5%d1%9a/