НОВА ОПАСНОСТ ПРЕТИ ОД КУБРШНИЦЕ

KUBRSNICA1 Таман кад су се стишале кише и помислимо да су опасности од поплаве прошле и да више нема опасности од река, људска природа и немар нам пошаљу нову пошаст.  Река Кубршница у свом горњем току је добила изразито црвену боју. Шта је у питању и ко је кривац још није са сигурношћу утврђено али је евидентно да ће ово уништити еко систем у овој већ напаћеној и ко зна колико пута трованој реци. Председник Општине Топола је на свом ФБ профилу написао  да је незванично ово фабрика Бекамент урадила и да ће поднети кривичну пријаву.

Како год било мештани села Крћевац и Загорица, кроз које протиче река Кубршница, јављају да су приметили помор рибе и да стока која је пила воду из реке побољева.KUBRSNICA2

Зато опрез риболовци из Паланке, лепо време и Ускршњи празник измамиће риболовце на Кубршницу а отров који протиче реком већ три дана, не мора да убије рибе у нашем делу Кубршнице али  токсин из рибљег меса може евентуално да поремети здравље људи који конзумирају рибу.

Зато ако имате намеру да поједете улов продужите до Јасенице или отидите до језера Кудреч на пецање.KUBRSNICA3

У току је утврђивање чињеница, како је пре неколико дана црвена течност доспела у реку Кубршницу, потврдио је  начелник општинске инспекције у Аранђеловцу, Негосав Петронијевић.

Инспекција је о томе обавештена у уторак, одмах су изашли на терен са представницима полиције, а о случају је обавештен и Основни тужилац у Аранђеловцу, каже Петронијевић. Вода је послата на анализу, а резултати ће, како се очекује бити познати после празника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d1%83%d0%b1%d1%80%d1%88%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b5/