ОБЕЛЕЖЕН „МЕСЕЦ ЖЕНСКОГ РОМСКОГ АКТИВИЗМА“ У ПАЛАНЦИ

ROMIОд 8 . марта до 8. априла обележава се Месец ромског женског активизма, који има за циљ подизање видљивости Ромкиња у нашем друштву. Тим поводом, одржан је састанак чланица центра за развој Ромске заједнице „Амаро дром“ из наше општине, које је у свом кабинету примио председник Скупштине општине С. Паланка, Славољуб Ђурић. Састанку је присуствовао и Драган Радосављевић из Удружења грађана „Глас мањине“ из Београда. Ђурић је напоменуо да се на овај начин може доста допринети бољем животу ромске  популације, њеном вишем стандарду и опстанку уопште Ђурић је у наставку напоменуо да локална самоуправа  има неколико озбиљних програма, поред осталог, и како да  се за годину-две дана запосли  скоро 2.000 младих који припадају ромској популацији.. 

Драган Радосављевић.је изразио наду да ће  овог месеца подићи ниво ромског активизма у локалној самоуправи и да ће макар започети решавање неких проблема који већ годинама муче ромску заједницу, пре  свега Ромкиње.

Здравка Симић је подсетила да се и у Смедеревској Паланци обележава „Месец ромског женског активизма“, који ће трајати до 8. априла. Истакла је да су чланице  Центра за развој ромске заједнице „Амаро дром“, чији је она представник, имале учешће у кампањи  8. марта  у Београду, где су тражена већа социјална права под мотом: „Нећемо рату и камату, хоћемо плату.“

Иначе, тема данашњег састанка је била радионица под називом „Кажи ми шта знаш, и о чему желиш да разговараш са мном?“, која је осмишљена тако да младе Ромкиње потпуно отворено разговарају о проблемима са којима се суочавају.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%86-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b3-%d1%80%d0%be%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b3-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2/