ОДРЖАНА 2. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ПОДУНАВСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

PODUNAVSKI UPRAVNI OKRUGОкружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 6. јула 2016. године разматрао је и усвојио више тема предвиђених Планом рада Окружног штаба за 2016. годину и то Информацију о капацитетима Црвеног крста Србије за деловање у несрећама, достигнућа и изазови, Анализу достигнутог нивоа организованости и оспособљености субјеката и снага система заштите и спасавања у Подунавском управном округу, са посебним освртом  на јединице локалне самоуправе, Извештај о стању склоништа на територији Подунавског управног округа у 2015. години, Анализу достигнутог нивоа опремљености ватрогасно-спасилачких јединица Одељења за ванредне ситуације Смедерево, као и Информацију о тренутном стању на примени мера за спречавање, сузбијање и искорењивање заразне болести нодуларног дерматитиса.
Разатрајући Анализу  достигнутог нивоа организованости и оспособљености субјеката и снага система заштите и спасавања у Подунавском управном округу,  Окружни штаб је имајући у виду да је након избора извршено конституисање скупштина јединица локалних самоуправа Подунавског управног округа, закључио да у најкраћем могућем року локалне самоуправе изврше измену састава, градског, односно општинских штабова за ванредне ситуације, посебно у погледу именовања нових команданата штабова.

Подсећамо да је на јуче одржаној 2. седници Скупштине општине Смедеревска Паланка, конституисан и Општински штаб за ванредне ситуације. Командант штаба је, по функцији председник општине, Петар Милић, заменик команданта Иван Гајић,  Милош Сакић начелник, чланови штаба су Снежана Жарковић, Душан Вуковић,  Живадин Марковић, Ивица Рашић, Игор Вујовић, Живорад Ђуричић, Андреа Лукић, др Ивана Ђурђевић Старовић, др Никола Ристић, Драган Милић, др Снежана Златковић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-2-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%be%d0%ba%d1%80%d1%83%d0%b6%d0%bd%d0%be%d0%b3-%d1%88%d1%82%d0%b0%d0%b1%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bd/