ОДРЖАНА 31. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

 uvs150212-001Данашња седница СО почела је минутом ћутања, којим је одана почаст српским радницима погинулим у несрећи у Руској Федерацији.

Седница СО сазвана је по хитном поступку, на основу дописа Државне ревизорске институције, која је захтевала да се достави извештај о предузетим мерама, на основу налаза ове установе, која је у паланачкој општини извршила ревизорски надзор.
Секретар СО Смедеревска Паланка образложила је допис ДРИ, према коме у року од месец дана Скупштина општине треба да се изјасни о извештају председника општине о мерама предузетим после решења Државне ревизорске институције. Одборници СО једногласно су одлучили да се председник Милојичић задужи да у поменутом року сачини извештај, о коме ће се потом изјаснити паланачка СО.

У допису ДРИ стајао је и „предлог“ односно позив да СО, као једини за то надлежни орган (у року од 15 дана), покрене мере за разрешење актуелног председника општине. То је подразумевало да се одборници најпре изјасне о томе да ли овај „позив“ прихватају, и да се, тек у случају позитивног изјашњавања, приступи поменутој законској процедури. Међутим, нико од одборника није подржао поменути предлог, што значи да су сви одборници, практично, овим чином изразили подршку актуелном председнику општине, Радославу Милојичићу Кени.
На дневном реду тридест првог заседања паланачке СО нашао се и Предлог програма одржавања комуналне инфраструктуре (јавна хигијена, зеленило, зимска служба и кошење траве уз локалне путеве) Општине Смедеревска Паланка за 2015. годину – који су одборници усвојили. Такође, донета је и Одлука о утврђивању радног времена Дома здравља у Смедеревској Паланци. Ради се о Одлуци која је усклађена са новим законским решењима.

На основу предлога Управног одбора Народног музеја у Смедеревској Паланци, за директора ове установе изабран је Стеван Мартиновић, историчар уметности – мастер, пошто је досадашњем в.д. директора, историчару уметности Биљани Живковић, истекао мандат. Такође, донето је Решење о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације општине Смедеревска Паланка.

У оквиру допунске тачке дневног реда, одборници су убедљивом већином гласова (34 „за“) изабрали др Перишу Јовановића за члана Општинског већа, уместо недавно преминулог Бранислава Лазића.

Извор: Сајт Општине Смедеревска Паланка

ВИДЕО – ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА СО СЛАВОЉУБА ЂУРИЋА:

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-31-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%bc/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • lopovi on 12/02/2015 at 20:02

  moralno podnesite otkaz niste za ovaj posao i to je to.budite humani u ovom trenutku unakazili ste ovaj grad,ali polako blizi vam se crni petak

  • Purpurna slepoočnica on 12/02/2015 at 17:28

  Ova vest je lazna! Kontradiktorno je sve. Trebalo bi objaviti čitav tok sednice, da naši sugrađani ne bi bili zbunjeni. Nije tačno da su svi odbornici glasali protiv razrešenja predsednika opštine.
  Rečenica: „Међутим, нико од одборника није подржао поменути предлог, што значи да су сви одборници, практично, овим чином изразили подршку актуелном председнику општине, Радославу Милојичићу Кени.“ jasno stavlja do znanja da je reč o indoktrinaciji javnog mnjenja i postavljanja kukavičjeg jajeta. Molim urednika sajta da objavi ime autora ovog teksta, i da pravovremeno reaguje zbog sumnje u novinarsku etiku i objektivizam.

   • kamikaza on 12/02/2015 at 17:39

   pa to ti je tako kad im Vlada Djurdjevic DS kadar i kenin savetnik i doglavnik i propagandamajstor pise ovakve vesti….. Mislim fuj kako to sve izgleda ogavno i glupo

  • Kandinski on 12/02/2015 at 16:37

  Čim je DRI pozvao da se smeni Kena neće se on još dugo zabaviti na mestu predsednika opštine. Počelo je!

Komentari su onemogućeni.