ОДРЖАНА 36. СЕДНИЦА СО СМЕД. ПАЛАНКА

KAMERA ICONA uvs150713-002На данас одржаној седници Скупштине општине Паланка, прва и најбитнија тачка је била ребаланс буџета, који је направљен због одлуке , која је била трећа тачка на дневном реду, да се издају муниципалне обвезнице у вредности од 150 милиона динара ради замене водоводне мреже, израде тротоара, прављења пута до гробља Каменац, сређивања канализације код школе ХИМ као и асфалтирање сеоских путева. Ове тачке су изазвале доста дискусаја, које ћемо објавити у наредним данима, представника опозиције. Они су се у начелу сложили са идејом да се ова средства употребе за ове радове, али су желели да знају тачан износ и врсту радова као  и рокове за завршетак свих ових радова.

Одборници су донели одлуке и на предлог измене  и допуне Годишњег програма пословања ЈП „Паланка“ за 2015. годину, и предлог  Програма уређивања  грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре у Општини, са финансијским планом за 2015. годину. Допуњена је и одлука о локалним комуналним таксама, тако да ће се наплаћивати простор који заузимају такси возила, а надлежни за наплату су из ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“

На захтев синдиката средње школе „Жикица Дамњановић“ одборници су донели одлуку да Закључком СО подрже захтев ове школе да Министарство просвете, науке и технолошког развоја допусти формирање одељења за занимања – „техничар графичке дораде“ и „прехрамбени техничар“, иако у овим одељењима има мање од 15 уписаних ученика.

Одборници су донели решење о разрешењу Небојше Стабловића чланства у Управном одбору Народног музеја, док је за новог члана, представника локалне самоуправе, именована Наталија Коцић.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-36-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%81%d0%be-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0/