ОДРЖАНА 41. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАЛАНКА

uvs160303-001Данас је одржана 41. седница локалног парламента, како је наговестио председник СО Славољуб Ђурић, ово је претпоследња седница у овом сазиву парламента, пошто се пре избора планира одржавање још једне седнице.

Куриозитет ове 41. седнице је да је трајала кратко (40 мин) поред десет тачака на дневном реду, и да није било уобичајеног политичког препуцавања као и да је прва тачка дневног реда усвојена једногласно, што је била реткост у претходном периоду.

Прва тачка је била Одлука о условима и начину остваривања права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу и трошкова припреме за вантелесну оплодњу, која је као што смо рекли једногласно усвојена. 

Донета је и о Одлука о допуни Програма обнове објеката јавне намене у надлежности наше општине, која сада предвиђа додатне послове, на санацији фискултурне сале ОШ „Херој Радмила Шишковић“ и мокрих чворова Дома здравља.а размотен је и предлог о конвертовању дуга „Гоша Солка“ према општини у удео капитала предузећа.

Одборници су донели одлуку о приступању изради Акционог плана за младе, за период до 2020. године, На овој седници разрешена је досадашња Општинска изборна комисија, а именован је њен нови састав, према процентуалној заступљености чланова одборничких група у актуелном одборничком саставу. На основу предлога самих одборничких група, како је објаснила Гордана Костић, секретар Скупштине општине Овај орган ће имати 11 сталних чланова, представника Одборничких група у сазиву СО. Демократска странка има 22 одборника у својој групи и имаће 5 чланова ОИК, СПС има 13 одборника и имаће 3 члана ОИК, док ће СНС, која има 8 одборника, у ОИК бити заступљена са 3 члана. Коначно, Одборничка група „Покрет 5 до 12“, која има пет одборника, имаће једнох члана у ОИК. Председник ОИК биће Гордана Костић, актуелни секретар СО.

На данашњој седници одборници су донели одлуку о образовању Одбора за родну равноправност, чији ће чланови бити Дејана Јовичић, Александра Живковић, Марија Зековић, Весна Јордан и Здравка Димић. 

Усвојен је и извештај о раду Центра за социјални рад у прошлој години и препорука за лиценцирање Дневног боравка „Пуж“. Измењена је и допуњена одлука о поступку Комасације у три Катастарске општине и дата сагласност на финансијскиу план ПУ Чика Јова Змај.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-41-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%b0/