ОДРЖАНА 66. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

  uvs141209-001Шездесет шеста седница Општинског већа, започела је утврђивањем предлога Одлуке о буџету Општине Смедеревска Паланка за 2015. годину. Овај буџет рађен је према упутствима и инструкцијама Министарства финансија. Општинско руководство и стручне службе сачинили су нацрт, према коме је буџет за наредну годину пројектован на 999.550.881,00 динара.

  На 66. седници Већа усвојен је и нацрт Одлуке о изменама Статута Општине Смедеревска Паланка – која се тиче усаглашавања са Законом о правобранилаштвима. Сходно новим законским решењима, уместо јавног правобраниоца, који је биран на четири године, убудуће ће, на мандат од пет година, бити биран општински правобранилац.

 Чланови већа усвојили су и неколико међусобно повезаних предлога, о наплати општинских административних такси, и изменама и допунама одлуке о локалним комуналним таксама. Нов предлог одлуке о административним таксама предвиђа девет таксених тарифа, за све оне области у којима се не зарачунава републичка такса (јер према закону општинска такса не може да се наплаћује у оним случајевима у којима се  наплаћује републичка такса). Према предлогу Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, поред осталог утврђено је да ће се убудуће за коришћење простора на јавним површинама или испред пословних простора у пословне сврхе – плаћати такса, што подразумева плаћања за сваки започети квадратни метар површине – репетирора за телекомуникацију, телефонских говорница, скела и друге монтажне грађевинске опреме, телевизијских репетитора, али и трафо-станица, електричних нисконапонских, телефонских, КДС стубова, стубова за пренос каблова и опреме кабловске телевизије и телекомуникационих уређаја, стубова и далековода. Овом одлуком биће омогућено да се од електродистрибуције наплаћују таксе за заузету јавну површину, како за далеководе, тако и за  стубове и трафо-станице. Ове таксе ће убудуће наплаћивати ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“.

 ВИДЕО – КОМЕНТАР ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПЕТРА ЈЕЛИЋА:

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-66-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b3-%d0%b2%d0%b5%d1%9b%d0%b0/