ОДРЖАНА 77. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

77 VECEKAMERA ICONA Данашњој седници Скупштине општине Паланка је претходила хитно сазвана, 77. седница Општинског већа, на којој је  утврђен предлог Одлуке о извођењу хитних радова на заштити општине Смедеревска Паланка од великих вода реке Јасенице и притока и Предлог Споразума о заједничком извршењу хитних радова за заштиту насеља Смедеревске Паланке од поплава.

У изјави за медије, председник општине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена, говорећи о значају потписивања Споразума и извођењу хитних радова на заштитити Смедеревске Паланке од поплава, по завршетку хитне седнице Већа, између осталог је рекао:

– Сазвали смо хитну седницу Општинског већа, овога пута лепим поводом, јер је наша општина једина ушла у пројекат Светске банке, за реализацију пројекта регулације тока Кубршнице и Јасенице. Вредност радова износи око 200 милиона динара. Радови треба да почну у августу, а тендер ће бити расписан првог јуна – изјавио је Милојичић и напоменуо да ће тендер бити расписан према правилима Светске банке.

EU-pomoc-za-poplavljene-Ambasador-Devenport-Smederevska-Palanka-

На 34. седници Скупштине општине, која је одржана одмах после хитне седнице Већа, председнику општине је дата сагласност да, непосредно по заседању локалног парламента, потпише поменути споразум.

– Желим да захвалим људима из Светске банке, господину Девенпорту и Европској унији који су помогли. Доживели смо три поплаве у последњих 15 година. Имали смо и ове године поплаву, која није угрозила куће, али је поплавила бунаре и угрозила водоснабдевање. Тај ће проблем бити решен у овој години, и Смедеревска Паланка ће бити заштићена, како стоји у Споразуму, од стогодишњих вода, рекао је Радослав Милојичић

Председник општине је поновио да су добијена средства за ревитализацију 10 бунара, и да се од 15. јуна очекује нормално водоснабдевање.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-77-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b3-%d0%b2%d0%b5%d1%9b%d0%b0/